Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik: Já vím, na co mám chuť, ale zakázal jsem si po 20.00 otvírat dveře do ledničky :)
Ten seriál si dodnes pamätám ešte z premiéry.
Veľmi vydarený.
(To je hrozné ako tie seriály starnú...)
Text příspěvku byl upraven 24.11.19 v 20:26
Ďakujem, takmer sa nespoznávam...
Text příspěvku byl upraven 24.11.19 v 20:34
Tak na tohle jsem hodně zvědavej. Krev černých vran. :-)
https://www.databazeknih.cz/knihy/krev-cernych-vran-425598
Eicherik .... přidal jsem do Chystaných .....i když, abych pravdu děl.... nicmoc od toho nečekám... a netuším, jestli tohle knihkupec vůbec vezme z nabídky distribuce.... a knihovna?
Dudu: Jak pokračuji ve čtení Cesty sněžných ptáků, tak už mi některé věci připadají dost drsné. Jenže to je středověk. Život tehdy nebyl peříčko a pokud má román z té doby za něco stát, nemůže ho ukazovat moc růžově...
Skeeve, encyklopedie: Jsem na to zvědavej, ale taky od toho moc nečekám. :-) Když to nebude mít knihovna, tak to koupím a když se mi to nebude líbit tak to hodím za psem. :-D Ba ne kecám, dám to do knihobudky. :-)
Denib, jo, místy je to rezničina - ovšem, jak píšeš , , hald středověk. Druhý díl je stejně drsný, ovšem v kvalitě - jak už to u sérií bývá- je první lepší.
Bez vědomí. (2019) (seriál) *****
Původně jsem chtěl dát šest hvězdiček, ale moc se mi nelíbil konec. Ale nehledě na ten konec je tenhle seriál hodně velká paráda. :-)
Dorazil mi ten Gaiman, takže víkend bude ve znamení germánských Bohů a Bohyň. :-)
alekis: Dobrý článek. Také mám pochybnosti o úrovni zabezpečení "našich" dat, myslím, že elektronické volby nejsou dobrý nápad.
Písnička: :-D, :-D. Zasmála jsem se od srdce.
alekis: já k tomu mám jen jednu poznámečku: jednou bych s čistým svědomím chtěla dospět ke stejnému optimismu ohledně státních zaměstnanců.
Text příspěvku byl upraven 27.11.19 v 10:39
Ještě ke knize Krev černých vran. :-)
„Příběh se točí kolem českobudějovické blackmetalové kapely Barbarians, jejíž ambice přerostly některým členům přes hlavu. Je to kniha plná výčitek, manipulace, strachu a bolesti. Svým způsobem se jedná o komorní dílo, ostatně vždycky jsem měl raději knihy postavené jen na hrstce postav, kterým může člověk buď fandit, nebo je nenávidět. Přesně o tom Vrány jsou,“ říká autor Václav Votruba.
A ještě si můžete dát tuhle knihu do Čtenářské výzvy - Kniha s černobílou obálkou. :-) Protože black metal nejsou omalovánky. :-D
Já měla radši omalovánky, než tyhlety temné vášně. Ale hezký slovní obrat.
Dnes jsem si byl v knihovně pro Gaimana a zahlédl jsem tam tři díly v řadě za sebou ze série se Sebastianem Bergmanem. A jelikož první díl byl naprosto famózní, tak jsem neodolal a všechny tři si půjčil.
A taky máme v Praze na pobočce samoobslužné výpůjční "zařízení". :-)
EicheriK: Co to je "samoobslužné výpůjční zařízení"? Knihbox na vrácení knih máme, ale "výpůjční zařízení" asi ne.
R.E.M.: Jak se ta mašinka jmenuje jsem nedohledal. Na jedno místo položíš knihovnickou průkazku, ta se načte a na druhou hromádku vyskládáš knihy a ty se taky načtou. A pak už si buď vyjedeš "účtenku" a nebo si "účet" odešleš do mailu. Pro mě to byla dneska premiéra. :-)
Eicherik: Dík. Z popisu jsem to pochopila. Pokud míváte v knihovně velké fronty na "odbavení", tak je to určitě fajn. V mých knihovnách by to bylo zbytečné. Jedině, že by chtěli ušetřit za knihovnice, ale to, doufám, ne. :-)
Zaujala mě tady zmínka o seriálu Bez vědomí, včera jsem se podívala na celou sérii, v tomto počasí se stejně nedá nic moc dělat, a jsem na tom asi stejně jako Eicherik, seriál celkově super, nemůžu nic vytknout, až na ten konec.
Vložit příspěvek