Filosofování pod starým mohutným dubem
tak v najhoršom by sme sa ti poskladali na deku, alebo aspoň na kožuch - mačací, alebo psí. V týchto chladných nociach zahreje.
newtory: V Antikvariatu 11 nakupuji dost často, nikdy s ním problém nebyl. P.S. Nesmíš pít tolik borovičky :)
newtory: Udělal nákup a knihy radost? Předpokládám, že ano. Je kupování knih lepší než házení peněz do automatů, nebo kupování drog... Nepochybuji, že je. Tyto argumenty jsou neprůstřelné. :-))
PS: Složili bychom se nejen na deku, ale i na kvalitní spacák do -20. Kdyby bylo potřeba. Ale to určitě nebude. :)
newtory: a řekni, chtěl jsi objednat těch 30 knih, nebo i tak jsi se musel ještě krotit?
Ja som v priebehu týždňa objednala šestnásť kníh. Treba zásobu na dlhé zimné večery!
V podstate chcel, ale predtým ich nemali tak pekne pokope. A keď aj mali, vždy som si založil stránky a potom keď som sa k nim vrátil neskôr už ich nemali. Tak som si večer prezeral stránky a keď som zistil, že pomerne veľa hľadaných kníh majú, povedal som si : "teraz, alebo nikdy, urobím si radosť a nejako to už dopadne".
Aj tak mi medzitým kým som vypisoval objednávku jednu krásnu knihu vypredali.
Ja som si tých 16 objednala v kníhkupectve. Aj som váhala, či kúpiť všetky, ale už sa mi viackrát stalo, že som rozmýšľala tak dlho, až knihu vypredali a mňa potom mohol šľak trafiť. A to škodí zdraviu.
Ja som asi mínusový syseľ - momentálne sa snažím znížiť hladiny kníh doma. Kedysi pred maľovkou, sťahovaním a inými pohromami sme používali vojenský systém každá 10 k stene.
Je to těžké, to je pravda. Já se začala nejdřív zbavovat dětských detektivek a dívčích románků a další byly na řadě knížky přiložené zdarma k některým nákupům. Bohužel uvolnila se celkově jen jedna police o délce cca 70 cm. Budu muset přitvrdit.
Je pozitivní nebo negativní, když řady našich knih za celou dobu opustilo jen (maximálně) 10 knih?
Taky přitvrzuji, ale je to běh na dlouhou trať. :-)
Zítra je pátek a už se těším na agenta Pandergasta. :-)
...........zbavovat dětských detektivek????
Jsou dětské detektivky, jako třeba
Případ skončil v pátek
Tajemství třetí tůně
Případ nevrlého střelce ....a jiné
NEDAL bych z ruky.... to jsou pořád moje dětské skvosty na kterých jsem vyrostl ....
ja by som niečo aj bez slzy - ale mám strach, že by to zase niekto mohol vziať vážne. Mám ešte čítanku politickej ekonómie - dlho a verne slúžila na vyrovnanie nohy jedného stolíka. Ale do knihobudky by som sa bála ju dať.
bamba: myslíš tuhle?
https://www.databazeknih.cz/knihy/politicka-ekonomie-ucebnice-411866
Já ji doma mám a náhodou jsou tam pasáže, který jsou dobrý a mnohé vysvětlující i dneska. To bych pod stolky vrazila raději nějakou tu strážnou věž...
reader.007 - nie, ale to je asi jedno - to bola čítanka vo vysokom lesku. Strážnu vežu nemám. A sú knihy, ktoré nevidím dôvod veľmi otvárať, alebo posúvať ďalej.
My (to zní hrdě :]), co máme zálibu v čtení e-knih-neknih, máme poslední cestu čtiva vyřešenou bez emocí, prostě Ctrl+Del nebo odsun do nějaké vzdálené složky. Jako bonus můžeme svou knihovnu-neknihovnu vléct stále s sebou, třeba až na práh věčnosti...
S tým prahom večnosti opatrne. Naposledy, keď som bola na cintoríne - blízko mojich predkov bol čerstvý hrob a odtiaľ sa ozývala "Tichá noc". Vôbec neznela ticho, hnusná digitálna verzia - asi pohľadnica znela dokolečka dokola. Chudáci nebožtíci, Ja som zdrhla.
že by bylo posledním přáním nebožtíka, nebo nebožtice, aby ho pohřbili i s mobilem v kapse!?
:-)
A proč se vlastně říká nebožtík, když podle katolické věrouky se člověk smrtí "odebírá na věčnost", čili k Bohu?
Neměl(a) by to být spíše božtík/božtice? Neplést s Václavem Boštíkem, prosím!
Je pátek...
:-)
Bamba: čtečka je naštěstí mlčenlivá společnice. U vás jsem však viděl na nějakém cintorine na hrobě v zasklené vitríně LCD panel.
Text příspěvku byl upraven 24.01.20 v 09:32
Vložit příspěvek