Filosofování pod starým mohutným dubem
Jájejí: možná dříve existovaly informace, že to tam dál moc růžové není...
https://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/etymologie-slova-neboztik
Slovo "nebožtík" vzniklo ze slova nebohý, složeninou: ne - bog (ze staroindického bhaga- = epitheton některých bohů = "udělující, dávající" - od bhájati = "udílí" - stejný základ pro bůh a bohatý). Nebohý = nemající podílu na bohatství, chuďas; nebožtík = ten, kdo již nemá údělu na tomto světě.
Je fakt, že od tých čias pochybujem o zmŕtvychvstaní, inak by som mala mamu ako muzikanta do 10 minút doma.
Z toho, co píšete, Naias mi vyplynulo, že nebe je za trest! Furt řikám, že tam nechci a proto dělám, co tu dělám!
:-)
Já se do nebe těším, až bude můj čas, protože nic lepšího nebude, tady jsme jen na chvilku.
A právě proto, že jsme tu sice opakovaně, ale vždy jen na chvilku, je třeba toho času tady řádně užít a využít!
Já do nebe nechci kvůli tomu, že tam je prázdno(ta).
Protože kdyby nebylo, tam jsou tam rozdíly a z toho plynoucí konflikty, což popírá definici.
QED
mňa by zaujímalo kam idú predstavitelia slovenského popu a slovenského tanga plus naša vládna garnitúra. Podľa toho by som si vybrala.
Abych pravdu řekl, osobně neznám horší trest než život věčný... Jak velká by musela být knihovna (paměťovka)...
Niečo som hľadala a toto mi vyhodil Google: „Sprievodca výslovnosťou: Spoznajte výslovnosť Aeternum vale v Latinčina od rodený hovoriaci.“ Rodený hovoriaci? Ako vážne?
Naias: Pravda je, že už jsem nějaký ten pátek žádného Římana nepotkal. ;-)
ja by som to nepodceňovala - môj lektor angličtiny - rodený Brit opravoval naše skloňovanie v slovenčine práve na základe znalosti latiny!
https://www.databazeknih.cz/knihy/latina-je-mrtva-at-zije-latina-male-dejiny-velkeho-jazyka-324058
AD: Eicherik
Nestretol, pretože prešli do konšpirácie, nezabúdaj :
"Rím je večný".
Text příspěvku byl upraven 25.01.20 v 14:03
Má někdo nějaký tip na youtube.com kanál, kde by - čeští youtubeři - recenzovali sci-fi/fantasy knihy?
Text příspěvku byl upraven 25.01.20 v 14:47
Vložit příspěvek