Filosofování pod starým mohutným dubem
Ja som čítal knihu skôr, ako videl film, takže u mňa film odznel do prázdna. Síce dobrý, ale iba jeden z mnohých.
denib - taky tě zdravím, všimla jsem si, že "lovíš" v nemocniční knihovničce. To je dobře, že půjdeš domů :-)
Marika: Děkuji. Kupodivu se tu toho dá dost ulovit. Hodně toho musím nechat na příště...
Až teď jsem dodatečně koukla na zbývající díly České tajemno, v TV to nestíhám, a je to tedy čím dál zajímavější, hlavně Atilla mně vyrazil dech, o spoustě uvedených skutečností jsem vůbec nevěděla. Škoda, že nebude víc dílů, námětů by myslím bylo hodně.
Eicherik: Děkuji za upozornění. To mě nějak uteklo. Najednou jsem si říkala: A o čem to bude příště? Takže teď už to vím a těším se na úterý. (Jinak se na TV nedívám. Nedělá mi dobře to násilí, co tam neustále dávají.)
Moc mě zaujak ten Voynichův rukopis. On psal v nějakém cizím a zvláštním jazyce, kterému nikdo nerozumí..
Už jsme si tady dlouho nedali žádnou soutěž. Proto pro tento rok vyhlašuji soutěž o největší kuriozitu nalezenou v knihobudce. Bude mít dvě kategorie:
1. Vzácná kniha nalezená v knihobudce.
2. Neobvyklá věc nalezená v knihobudce, která sem rozhodně nepatří. :-)
...já si dávám do kat.1 nález z 10.2.2020
Vilímkovo vydání z roku 1902 románu Tajemný doktor od Paul d‘Ivoi - nádherné ilustrace od L. Bombleda .....
Eicherik - dobrá soutěž, těším se s čím budu moci přispět a co se zde objeví.
Marika: Až příště narazím na nějakou knihobudku budu ještě pozornější. :-)
Eicherik - ale když něco neobvyklého objevím, nemusím si to nutně odnést domů, že ne :-)
Voynichův skleník:
https://www.facebook.com/100010873244303/videos/1075371422835289/
Vernisáž 10.3. 2020, 18.00, ale jen pro přihlášené.
https://www.luxus.cz/node/18621
A samotná výstava bude instalována až do konce dubna.
Text příspěvku byl upraven 29.02.20 v 19:15
Jsem na tom stejně jako alekis, knihobudku jsem neviděla již drahně let, naposled cestou z dovolené na nádraží v Jablunkově, tam se ale teď nechystám.
České tajemno - Po stopách mágů. Povedený díl. Mimo jiné zde byl probírán i Codex gigas tzv. Ďáblova bible. :-)
Vložit příspěvek