Filosofování pod starým mohutným dubem
Btw, všiml jsem si - když už je tu řeč o Atilovy - tak je natočen stejnojmenný film o borci z MMA.
Na stránkách České televize je k shlédnutí dokumentární série Třetí republika. Jedná se o deset dílů. Každý díl má cca 25 minut. Jelikož jsem tuto sérii v době jejího vysílání trestuhodně vynechal a tato doba mě zajímá, tak se do ní vbrzku pustím. :-)
Eicheriku, když jsme tak u toho tajemna, tak mi můj spolužák Petr Drda, takto odborník na Kelty, který celý život kutal na Závisti, vyprávěl, že tam v podzemí našli veliký asi chrám, s kamenným stolem, ale nakonec to zasypali, protože to bylo z nějakého netrvanlivého kamene a rozrušovalo by se to. Ale tvrdil, ža jim nějací študáci udělali 3D obrázky na DVD a že to přidávali ke knize. A protože mám sklerózu, a bylo to už dost dávno, tak si to úplně přesně nepamatuju. Jen vím, že jsem na tu knihu v Academii koukala a byla tenkrát nad mé poměry....
Včera jsem poprvé shlédla dokument "České tajemno," kde jsem se dozvěděla, že Attila je možná pohřben na našem územi. Na soutoku tří potoků. Moc zajímavé.
Medunkavera: Mě se zatím nejvíce líbil díl s názvem Voynichův rukopis. :-)
Taková otázka do pléna - kupujete taky někdo někdy knihy zde v bazaru DK?
Eicherik: Ano. Voynichův rukopis si hned vyhledám a podívám se na něj. Moc mě to zajímá.
Marika: Kupoval jsem tady dvakrát a byl jsem spokojený. Ale většinou lovím v antikvariátech. :-)
Koho zajímá výtvarná stránka Voynichova rukopisu, ať si vyhledá studentku AVU Kláru Sedlo , která "přemalovává" jednotlivé rostliny v něm zmíněné a aktuálně otvírá - kde jinde, než v matičce P., výstavu právě těchto obrazů.
Marika Vanova - koupila jsem jich tady několik a byla jsem spokojená. Ale víc nakupuju v různých antikvariátech na internetu. Sice poštovné je dost vysoké, ale snad se časem i ostatní taky naučí posílat přes Zásilkovnu.
Díky všem za odpověď, právě se chystám něco koupit, už jsem zde taky asi 2x kupovala a dobrý. Zásilkovnu, pokud to jde, využívám nejčastěji.
Text příspěvku byl upraven 28.02.20 v 08:14
Ahoj, za dva týdny už budu konečně zase doma a snad zase i na DK aktivnější :-)
pavlinda: Mohla to být pěkná výstava. Zkusíš v neděli na Artu Tenkrát o Vánocích? :-)
alekis: Ani mě seriál Jméno růže nevzal. :-)
Vložit příspěvek