Filosofování pod starým mohutným dubem
Občas si ale neumí pohlídat, když se jde domem ve tmě, v hluboké noci a vyděsená holka prochází domem a otvírá dveře v jednom patře, tak okno za dveřmi jedna ukazuje noc, okno za dveřmi číslo dvě ukazuje pozdní odpoledne, okno za dveřmi číslo tři zase noc, a není to film o cestování v čase :D
Sarah-v Hranicích na nádraží knihobudka je(nebo aspoň předloni byla)-já odtud mám krásný úlovek:-).
pavlinda - bohužel, jela jsem tam včera náhodou na schůzi, nejezdím tam pravidelně, tak možná zase za rok. :-) Ale děkuju.
Dnes jsem v knihobudce ulovil Vermontské psycho. Ale kdy se k tomu dostanu? :-)
Patnáctý díl série s Pendergastem mi připomněl tuhle hitovku:
https://youtu.be/WsoNazYo04M
RamonVarga: když jste se před pár dny ptal na to jestli "krademe knížky z knihbudek", měl jste na mysli tohle?
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/prazskou-knihobudku-nekdo-opakovane-vykradl.A151014_161723_praha-zpravy_nub
Za sebe považuju úplně šokující tu debatu pod článkem. PROČ proboha někdo považuje braní knih z knihbudek za krádež? Netvrdím, že pomyšlení na to, jak je někdo vybere, aby s nimi zatopil, nebo je odvezl do sběru, pro mne není bolestivé, ale viděli ti, co o tom tak zasvěceně debatují, nebo prohlašují, že jejich knihovna se nachází ve čtečce, někdy knihbudku naživo?
Zrovna u té "vykradené" se nikdo ani neobtěžoval dát jí dveře, takže si umím představit (i kdyby třeba stála v závětří), že při nějakém tom poryvu větru se do ní vždycky nějaká ta vlhkost dostane.
Knihy v knihbudkách, podle toho co já vídám, rozhodně nejsou chtěné a většinou ani odkládané s nějakou pietou. Jsou mnohdy vlhké, potrhané, špinavé i plesnivé a často tak neurvale naházené do polic, skříní, krabic, že mi to občas nedá, abych je nezačala přerovnávat...
A ještě jednou vzpomenu epizodu, které se účastnila moje dcera, když je jedna z vyučujících vzala do knihovny: dětičky vybraly knihy z bedny která je umístěna v budově knihovny a obsahuje knihy volně k rozebrání a za vlažného protestu učitelky si s nimi venku hráli fotbal.
Co je proti tomu nějaký děda s kárkou...
Text příspěvku byl upraven 18.02.20 v 13:56
Nelovím v knihobudkách, ale v nemocniční knihovně :-) Ulovila jsem pravou drsnou školu Slečnám to nevadí od Cheyneyho. Ještě jsem ho neznala a zatím vypadá slibně.
Dovoluji si připomenout, že dnes od 21:00 nás čeká na mém "oblíbeném" kanále ČT2 Voynichův rukopis. :-)
Voynichův rukopis. Parádní díl. Fascinuje mě existence botanické zahrady, kterou založil lékárník Andělo z Florencie a která stála v širší oblasti mezi Opletalovou ulicí, Václavským náměstím a Jindřišskou. Říká se jí Andělská. Spekuluje se, že by Andělo mohl být autorem tohoto rukopisu. :-)
Zaregistroval jsem, že na stanici ČT ART dávají každou neděli po osmé hodině večerní zajímavé filmy, které moc často v TV nedávají. Tuto neděli si určitě pustím Ta chvíle, ten okamžik (1981). :-)
Na ten Voynichův rukopis jsem se těšila, dokonce jsem si to zapsala do kalendáře, ale včera jsem musela jít brzy spát, protože jsem musela dnes velmi časně vstávat a tak jsem na to zapoměla. S tím Voynichovo rukopisem jsem se setkala v trilogii Ztracená brána. Všechny ty díly se mi moc líbily. Moc zajímavé a poučné.
Ramon Varga, tam se Pendergast ukázal poprvé. S něčím tak dobrým /tedy myslím v tomto žánru/ jsem se ještě nesetkal - a proto tuto sérii dorazím celou.
Text příspěvku byl upraven 20.02.20 v 06:01
Medunkavera: Ztracená brána se mi moc líbí. Jen je škoda, že nevyšla na DVD. :-)
Eicherik: Ta Ztracená brána se Jiřímu Strachovi moc povedla. A nevyšla na DVD. No, já bych ji stejně nemohla koupit. Protože ten byt mám už tak přeplněný, že už nemohu nic kupovat. Ani knihy, prostě nic. Když se s kočičkou v bytě potkáme, jedna z nás musí uhnout. Bohužel jsem to vždy já, protože na 'uhni' neslyší. :-) Takže uhnu a řeknu: "No tak pojď.." a dááma milostivě projde.
Text příspěvku byl upraven 20.02.20 v 07:36
Když je tu řeč o DVD-nevite někdo jestli se dá sehnat Lucerna s Jos.Dvořákem?
Medunkavera: S místem je to někdy problém. Občas se musí něco vytřídit. :-) Kočička má přednost, to chápu. :-)
alekis: Zajímavý článek. To je něco pro mě. :-)
Eicherik: Hezké.. Občas se musí něco vytřídit. Jasně. Padne to na mně, protože kočička má přednost. Dáááma má přednost. :-)
Našel jsem jeden článeček, který se týká Andělské zahrady, která mě tolik fascinuje. :-)
Andělská zahrada u přepážek na hlavní poště
https://www.milujuprahu.cz/andelska-zahrada-u-prepazek-na-hlavni-poste/
Teď si vybavuji, že můj nejlepší kamarád velice rád chodí na hlavní poštu v Jindřišské ulici. Možná ho tam podvědomě láká ona zaniklá zahrada. :-)
Čekám na knihu Kabinet kuriozit (Pendergast). V pražské knihovní síti máme jeden výtisk. Dnes jsem se posunul z pátého místa ve frontě na čtvrté. :-)
Když někdy zapnu televizi a vidím tam tuhle poštu, tak mně to také fascinuje. Především ty okna, která jsou nad tím velkým prostorem pošty. A ten vysoký, skleněný strop.. Zajímavá nádhera.
Vložit příspěvek