Filosofování pod starým mohutným dubem
newtory, vy jste tu UčiTelku viděl?
Jde mi o metodu, o to, že tohle vysílání ukazuje, jak děti učit tak, aby musely přemýšlet, ne se něco biflovat.
Jestli něco - dalšího - tahle mimořádná situace ukazuje, pak to, pro kolik lidí je základní škola ODKLADIŠTÉ kdysi prý v lásce vysouložených dětí.
Text příspěvku byl upraven 18.03.20 v 15:56
newtory: Děkuju!! Úplně jsem na ni zapomněla, youtube to jistí (alespoň nepojedeme pořád jen pohádky o mašinkách, už je vidím pomalu i ve spaní).
JáJejí: obávám se, že nerozumím jazyku tvého kmene. Zkus mě postrčit důrazněji...
S důvěrou v ČT to mám jako pan Darcy: "My good opinion once lost is lost forever."
Mimochodem taky se ukazuje, kolik rodičů je zbytečně vyděšeno tím, že by dětičky, nedej bože, mohly něco zameškat! A tím pádem jsou pro výše zmíněné učitelky snadnou kořistí.
Text příspěvku byl upraven 18.03.20 v 15:59
Až přiletí roušky, zdarma je rozdají obce, píšou v Lidovkách.
Vzpomínám si, jak se kdysi říkalo, že komunismus bude, až budou mít všichni všude známý. ;-p
Tak teď zabavili roušky nějakýmu Číňanovi co je chtěl odprodávat asi po 30,- za kus. Ministerstvu se to zdálo moc, tak na něj poslali policii a ti náklad zabavili pro podezření že je vyveze jinam. Opravdu radost podnikat v tomhle státě :-)
30 za kus? to není moc. Já jsem hlavně zvědavej, jestli fakt přiletí nějaký letadlo s rouškama. Věta "až přiletí roušky" mi podezřele připomíná "až naprší a uschne". ;)
V porovnání s 350,- za respirátory dnes (které budou skladem bůhvíkdy) je to sice láce, ale jak jsem tu už párkrát říkala: roušky jsou víceméně za nic a ještě v polovině minulého měsíce stál 22,- i respirátor s účinností zachycení virů nad 90%. Možná si na něj budete pamatovat, náš pan premiér zvláště upozorňoval, že nemá cenu jej kupovat, že je naprosto neúčinný.
Ach jo celá vláda, ale momentálně nemyslím že jsme ve stavu kdy by nám případná defenestrace byla něco platná.
Navíc když to porovnám s Německem, vlastně na tom tak zle nejsme... Jen prostě nesmíte vládě věřit každý apríl kterýkoliv den v roce ;-)
A až budete courat po venku, nezapomeňte si vzít i brýle.
Text příspěvku byl upraven 18.03.20 v 18:03
Chystám se na antologii Stalo se zítra a celkem se na ní těším. I když Eicherik jí moc dobře nehodnotí... Ale když jsem jí tu našla, byla by škoda jí nepřečíst.
reader.007: Oni už chtějí i brýle? To abych se podíval, kde mám svoje staré brýle značky UVEX. :-D
"I v případě, že bychom se vybavili respirátorem FFP3 a měli zásobu dostatečně velkou na výměnu každé 4 hodiny (případně jiný počet uvedený výrobcem), je potřeba brát v potaz, že s virus šíří skrze všechny sliznice. Což jsou i oči. Nemá tedy smysl používat respirátor bez ochranných brýlí."
celý článek tady
https://diit.cz/blog/jeste-jednou-k-rouskam-aneb-jsou-vubec-k-necemu
ochranné brýle nemám. mám brejle proti sluníčku, ale ty mi asi budou na pendrek. nebudu to řešit.
reader.007 defenestrace v tuto chvíli nic moc neřeší, jenže na druhou stranu... aspoň by to bylo hotový. stejně všichni seděj doma a nemají do čeho píchnout. ;)
Text příspěvku byl upraven 18.03.20 v 18:13
píchaj do roušek :-))
s brýlema nejsi sám, málokdo na to myslí
https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_E_N/msIYb.jpeg?fl=cro,0,0,2048,1530%7Cres,600,,1%7Cwebp,75
Skeeve: Na druhou stranu se obávám, že přibude rozvodů. Spousta mužů nemůže do hospody a tak musí být doma s manželkou. To bude pro mnohé rodiny tvrdá zkoužka. :-) Ale nejspíš je to jen stereotyp. :-)
Text příspěvku byl upraven 18.03.20 v 18:50
alekis: Děkuji. Jestli půjde vše podle plánu, tak nastupuji do práce až ve středu. :-) Dopiji horký čaj a jdu pokračovat v detektivce. Doporučuji hodně pít. Samozřejmě nealko. :-)
Text příspěvku byl upraven 18.03.20 v 18:45
eicherik: ne, odsaď
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/umite-sit-vyrobte-si-vlastni-rousky-dozvedeli-se-zachranari-93779?seq-no=1&dop-ab-variant&source=article-detail&timeline--pageItem=93841
reader.007: Ne, že bych ten seriál sledoval, ale jako kdyby z oka vypadli Markovi a Standovi. :-D A ještě ke všemu jsou oba ze záchranky. ;-)
Text příspěvku byl upraven 18.03.20 v 19:08
Eicherik: Doporučil mi jí tady jeden pacient. Ale je pravda, že jinak mi ten člověk hrozně leze na nervy :-)
Vložit příspěvek