Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Clint
Clint 19.03.2020 v 21:07

reader.007 Mýlíte se v cílové skupině. Jeho cílová skupina nejsou důchodci a staří lidé. Jeho cílovka jsou mladí, které se snaží aktivovat a navést k pomáhání starším. Furt lepší dělat něco, než nic.
Světu mír :)

newtory
newtory 19.03.2020 v 21:15

Clint, nič v zlom, ale na večer už nie je dobré piť veľmi silnú kávu.
Radšej bylinkový čaj, alebo pohár dobrého červeného.

Text příspěvku byl upraven 19.03.20 v 21:16

Clint
Clint 19.03.2020 v 21:17

newtory - i Vám, i Vám. Hezký večer.

alekis
alekis 19.03.2020 v 21:30

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Janadvorackova
Janadvorackova 19.03.2020 v 21:35

woodward
woodward 19.03.2020 v 21:45

Nojo, jak praví klasik, každej starej blbec byl kdysi mladej blbec. Mně hlavně štve, jak v televizi kdekdo vykládá o tom, jak jsou důchodci zvyklí vstávat brzo a choděj do krámu časně ráno. Vstávám kolem osmý a než se proberu, oblíknu, nasnídám atd., je půl desátý. Pak se kouknu na internet co je novýho a z domu se vypajdám nejdřív kolem jedenáctý. Prudit lidi, kteří choděj do práce, že si mezi desátou a dvanáctou nesměj koupit svačinu, je pitomost. Nevím, jak to vypadá pozdě odpoledne, když se všichni vracejí z práce, ale jinak během dne nebývá teď v obchodech nával a je jedno, jestli jsou v sámošce důchodci s mladýma pohromadě.

bamba
bamba 19.03.2020 v 21:51

husákové jazykové okienko - paralen síce nezoženiete, ale aspoň sa pobavíte.
Teplota u dospělých - detailný popis
Priemerná teplota 38 ° C a viac, jedná sa už o horečku. Tento stav je sprevádzaný bolesťami hlavy, kĺbov, vracaním, diarrheňou, únavou, zimnicí, v horších prípadoch aj halucinacemi alebo stratou vedomia. Pri hodnotách 42 ° C už dochádza k porušeniu organizmu, čo sa prejavuje veľmi vážnym stavom.

Čo robiť pri zvýšenej teplote, horečce
Horečka je pre vyčerpávajúce, preto je v týchto prípadoch dobré oveľa viac ako obvykle.

Primárne je dobrá liečba, ktorá vyvoláva samotnú horečku.
Pacient by mal udržiavať pokojný režim a nezapomínať na dostatočný príjem tekutín. Dehydratácia býva vážnou komplikací horečiek, najmä u starších ľudí.
Pri vyšších telesných teplotách sa odporúčajú dávat 'studené zábaly, ktoré pomáhajú srazit horečku.
Horečku znížite aj niektorými liečivami - Paralenem, Aspirínom, Panadolem alebo Nurofenem. U dospělého sú vhodné k užívaniu tabletky, u detí sirupy alebo čípky.

woodward
woodward 19.03.2020 v 21:56

bamba: tos opsala někde v lékárně? :)

Raksa.A
Raksa.A 19.03.2020 v 21:57

woodwarde, já jsem sova - spát chodím mezi půlnocí a půl druhou, ale mám psa, který naštěstí pochopil, že chce-li přežít, nesmí otravovat před osmou, lépe před devátou (to když prší). A napřed se venčí Iminka. Ale potkávám hodně důchodců když ji venčím, jak se vrací s nákupem. A kdybych šla nakupovat v 7 ráno, tak nevím. Když jsem ještě dělala ranní od šesti a pak od 7, tak se na mne kolegyně a kolegové báli do deseti promluvit, abych je nepokousala.

Text příspěvku byl upraven 19.03.20 v 22:02

bamba
bamba 19.03.2020 v 22:00

woodward - áno, ale potom čo som si to prečítala, by som si u nich neobjednala ani jed na krysy. Čo keby im potom narástla krásna hebká srsť?

Janadvorackova
Janadvorackova 19.03.2020 v 22:00

woodward
woodward 19.03.2020 v 22:02

Raksa.A: Já to nijak vyhraněný nemám. Když musím vstát, tak vstanu a jsem použitelnej, ale když nemusím tak nevstávám. Spát chodím kolem půlnoci, vstávám kolem osmé. A abych vstával kvůli nákupu, to by mě fakt nenapadlo.

bamba
bamba 19.03.2020 v 22:02

In Germany they are preparing for the crisis by stocking up with sausage and cheese.
That’s the Wurst Käse scenario. - a česrtvé správy z Nemecka.

woodward
woodward 19.03.2020 v 22:09

Wurst Käse scenario! :D :D
A co Bier-Weinbrand-scenario? Na nás opilce nikdo nemyslí!

Eicherik
Eicherik 19.03.2020 v 22:58

Co je trochu nešikovné, je otevírací doba pošty. Mají každý den otevřeno jen do 16:00. Co mají dělat lidé, kteří pracují?

braunerova
braunerova 20.03.2020 v 05:46

Clinte, nevím, kolik je vám let, ale starý asi ještě nejste. Zkuste si představit, že k vám přijde Mádl a řekne: Ahoj dědku, přines jsem vám něco k snědku. Já bych takovému spratkovi vrazil pár facek a vykopnul bych ho i s nákupem. Prostě to berte tak, že i staří lidé mají svou hrdost a na takovouto "charitu" se mohou vykašlat. Samozřejmě s rouškou :)

braunerova
braunerova 20.03.2020 v 05:54

Woodward: Vstával jsem v 5,00. Už jsem si zacvičil, vypil kávu, nasnídal a přečetl novinky na ČT a NP. Teď si jdu vyčistit zuby a osprchovat. Pak vyrazím na nákupy, v Albertu je dnes slevová akce. Ještě nevím na co, ale možná že budou jahody :)

Text příspěvku byl upraven 20.03.20 v 06:04

Sarah01
Sarah01 20.03.2020 v 06:59

No, s těmi důchodci, oni někteří trpí nespavostí, třeba moje mamka klidně vstane i v 6, protože už nemůže spát. Takže ona ty hodiny v obchodech pro svoji věkovou skupinu určitě využije. Já mám problém vstát v 5 do práce, proto jsem ráda, že jsme teď doma a vyspím se, i 2 hodiny spánku navíc jsou pro mě hodně.

Eicherik
Eicherik 20.03.2020 v 07:16

Německá veřejnoprávní televize zašla ještě dál.

"Německá televize velebí virus: vymýtí staré, planeta zezelená"

https://1url.cz/ZzWVf

Lector
Lector 20.03.2020 v 07:23

Janadvorackova
Janadvorackova 20.03.2020 v 07:30

Lector
Lector 20.03.2020 v 07:34

Janadvorackova
Janadvorackova 20.03.2020 v 07:36

Lector: Já se usmívám. Zkušenost s Vámi mě nutí myslet si to samé :).
Především pokud chcete někoho ponoukat k diskusi, hodí se nejprve ho oslovit, ne reagovat stylem "byla ta dáma někdy..." Nezasloužíte si, abych na Vás reagovala jinak. Takže asi tak, jo?

JáJejí
JáJejí 20.03.2020 v 07:41

Paní Janadvorackova by zasloužila bezplatné lekce v typografii, to jako minimální základ.

Ovšem ani ponoření do bazénu všeobjímající lásky by ji asi empatii a z ní plynoucí obecné slušnosti nenaučilo.

Lector
Lector 20.03.2020 v 07:42

Vložit příspěvek