Filosofování pod starým mohutným dubem
Ještě dodatek k těm sochám.
Německý Gelsenkirchen se má stát prvním městem v západním Německu, kde vztyčí sochu zakladatele Sovětského svazu Vladimira Iljiče Lenina. Jde o iniciativu německé marxistické strany MLPD. MLPD = Marxistisch-Leninistische Partei Deutschland.
To je informace pro ty, kteří nám nevěří, že marxismus je na Západě v kurzu a kteří si myslí, že pojem "neomarxista", který používáme je nějaká vybájená nálepka.
S politováním ale musím dodat, že někteří nenažraní kapitalisté těmto blouznivcům svým chováním nahrávají. :-(
Myslím si, že důležitá je rovnováha, ale bohůmžel se zdá, že k ní není vůle.
Omlouvám se za tento politický příspěvek a přeji všem pěkný víkend. :-)
Vestička, vám je na blití z "Pražáků", mně zase z lidí jako jste vy. Bohužel důkaz žádný nemám, ale dle slovní zásoby tuším, že jste tu již psala pod jinými jmény, a že jste tu také byla, kvůli svému stylu, zablokována. Že nejste schopna napsat komentář, příspěvek, který neobsahuje žádnou vulgaritu je vaše věc. Vypovídá to hodně o vás, o nikom jiném. Co mne ale překvapuje, že zdejší přispěvatelé, kteří se jen při sebemenším náznaku nesouhlasu s tím, co se v tomto vlákně píše, velmi nahlas ohrazují, uživatele onálepkují vším možným, dnes moderním, a že tu vlastně nemá co přispívat, tak že jim nyní došla slova?
Text příspěvku byl upraven 04.04.20 v 10:49
Eicherik, nevím, co vlastně víte o historii Německa, ale že Komunistická strana, že marxisté, jsou v Německu aktivní, tak to není nic nového. To není žádný neomarxismus. A že se dnes více ozývají? Proč by se neozývali, vždyť se podívejte u nás. Vždyť se podívejte, jak jsou tady komentovány knihy, které vypráví příběhy komunistického bezpráví, které u nás bylo. Vždyť vy sám tu píšete, jak ti, kteří se tomu bezpráví postavili, jsou lidmi neslušnými...
Text příspěvku byl upraven 04.04.20 v 10:35
skeeve: Nojo, však tenhle byl taky dvouhrbej.
https://zpravy.aktualne.cz/regiony/liberecky/v-jizerskych-horach-se-rano-prochazel-velbloud/r~6353118c05fb11ea9b40ac1f6b220ee8/
siena: měla byste už po všech zkušenostech vědět, že je to marný, je to marný, je to marný... ;)
Text příspěvku byl upraven 04.04.20 v 10:40
woodwarde, vím, o tomto vlákně si již dlouho myslím své a asi na tři výjimky, v poslední době, nepřispívám. A ano, marné. Ale přesto si stále myslím, že bychom neměli rezignovat a alespoň se čas od času ozvat...
Text příspěvku byl upraven 04.04.20 v 10:46
...než ťava, nebol by lepší slon? Myslím, že sa s ním už ktosi vybral aj cez Alpy. Prípadne klokany - majú vrecká a na menšie rodokapsy by to šlo.
Ty děcka toho zas tolik nepřečtou, aby to musel nosit slon. Velbloud stačí a v menších dědinách by stačil i osel. Ale klokani pro spěšné dodávky za příplatek, to by šlo.
Skeeve ....chyba, určitě bych se přijel podívat.... živě si tě dovedu představit, jak sedíš v betlémě a na zádá ti slintá vembloud...
Tak si přečti Případ vdovy Lerougeové. To je prazáklad evropské klasiky.
Věřím, že je to dobré, věřím, že je to klasika, ale nestíhám. Je toho moc, co bych si chtěl přečíst. :-)
Eicherik .....už jsem ti to napsal.... dokud nepřečteš klasiky a legendy detektivek .... nemůžeš být detektivkář /hihihi
encyklopedie: Rozumím tomu. Holt budu tedy jenom čtenář, který si občas nějakou detektivku přečte. :-)
Detektivky 100%, u Francouze jsem váhala. A přitom teda detektivky moc nečtu, ale hodně je toho zfilmováno.
Ten morovej čas na mě působí negativně. Od rána se přemlouvám, že bych měl skočit na nákup - ne že by to bylo tak naléhavě zapotřebí, ale zapomněl jsem si rozmrazit kus něčeho k obědu. Jenže nakonec jsem se nepřemluvil a objednal jsem si pizzu. Lenora vítězí, což není povzbudivé zjištění. Snad se aspoň dokážu zmobilizovat natolik, abych sjel výtahem dolů tomu picálistovi otevřít.
Vložit příspěvek