Filosofování pod starým mohutným dubem
Dudu: Jo to je pravda, ve spoutě profesích to není nic moc.
Mám ji v plánu přečíst, tak uvidím, kdy se k ní dostanu. :)
už dávno som nedostala taký putzung - 40 percent. Ale keby boli otázky na vlčiakov - bola by som dopadla lepšie.
Detektivky na 90%/vyšplouchla mě poslední otázka/, jinak na čtyřku mám hezké vzpomínky - zažil jsem kus natáčení a popovídal s hlavním hrdinou.
Dudu: Jo tu jsem taky nevěděla a pak ještě u jedné jsem vůbec netušila.
Tak to muselo být super. To by se mi také líbilo popovídat si s hlavním hrdinou. :)
Detektivky 80 %, Monk a Ferrari. :(
Text příspěvku byl upraven 18.07.20 v 11:50
Keri.H, on ten seriál tedy nic extra není, ale oddechovka je to dobrá. Prostě zapneš, vypneš - spokojenost - hihi
...výsledek detektivního kvízu potěšil, po vyhodnocení napísalo -
Váš výsledek: 100 % bodů
Odpovídali jste stejně jako 3,37 % a lépe než 96,63 % ostatních čtenářů.
Když jde o hrdiny detektivek a televizní vyšetřovatele, nemáte konkurenci. Detektivky a krimi milujete v jakékoliv formě a podobě, v podstatě byste mohli působit jako policejní asistenti. Gratulujeme!
Trvalo to, než jsem se dostala k dalšímu dílu Oty Finka. Našeptávač je rozečtený a je to velmi příjemné čtení s rozkošnou armosférou.
Sérii "posílám" dál, první díl jsem už doporučila kamarádce.
Text příspěvku byl upraven 18.07.20 v 12:56
V návaznostimě napadá otázka.
Doporučili jste poslední dobou nějakou knihu v rodinném kruhu, mezi kamarády nebo kolegy a jaká byla reakce po přečtení doporučené knihy?
R.E.M.: Doporučila jsem knihu Muž jménem Ove. Kamarádce se líbila, takže budu směle doporučovat dál :-)
Ota Fink je samozřejmě nejčtěnejší. Jen kdyby byl k sehnání.
Ale je tu zmínka i o seríálu Monk.
Moje kamarádka mi volala: "Koukáš na Monka?"
"Ne. Ale vím, že takový seriál jde, ale ještě jsem na to nekoukala. Je mi nějak nesympatický."
Ale další den jsem si říkala: podívám se na to.
Ani jsem nechytla začátek a tak ani nevím, jak se ten díl jmenoval.
Ale zjistili, že Monk je strašně podobný jednomu mafiánovi.
A že se bude tedy za něj vydávat. Odkoukal jeho pohyby, jeho oblékaní, jeho zvyky . .
Byl v pokoji luxusního hotelu a přišla za ním krásná žena. Měla se k němu. (Byla to jeho milenka. Jenomže to on nevěděl, že je to jeho milenka. On se za jejího milence jen vydával.)
Jenomže najednou . . ťuk, ťuk, ťuk, hotelová služba a do pokoje vjel číšník se stolem na kterém bylo šampaňské a různé dobroty. Číšník stál a čekal na spropitné. Monk hrabal v kapsách a vylovil pár drobných. Dal je číšníkovi. Ten se zarazil a říká: "Nějaký problém, pane? Včera jste byl štědřejší."
Zmatený Monk říká: "A kolik jsem Vám dal včera?"
"Dvacet dolarů."
Monk málem omdlí, ale uvědomí si, že hraje roli jiného člověka. A tak třesoucí rukou dá číšníkovi dvacet dolarů.
Když číšník odejde, obrátí se na tu krásnou ženu: "Mám nějaký výpadek paměti . . Ani nevím, koho mám zejtra sejmout."
"Zlato, to se dovíme zítra večer."
Monk sedí, oči upřené do dáli: "Doufám, že to bude ten číšník . . "
Dudu: Přesně tak je to. :) Díky Tvému doporučení a doporučení "poddubáků" jsem si všimla a začala číst detektivjy s Otou. Bez vás bych je pravděpodobně nikdy neobjevila.
Text příspěvku byl upraven 18.07.20 v 23:11
Toto vlákno (+ několik vybraných) je výbornou inspirací, zásobárnou zajímavých tipů (nejen) na čtení.
Text příspěvku byl upraven 18.07.20 v 17:16
R.E.M., přesně, jak někdo na něco dobrého narazí, tak sem s tím, prosím.
Jinak na you tube jsem objevil pěkný dokument/má víc dílů/:
https://youtu.be/CHi8RppuPLU
R.E.M. I já sem Otu objevila tady, na Databázi knih. A jsem moc ráda. Ota je borec, dokonce jsem se do něj málem zamilovala :-)
Buhužel . . mám jen tři knihy.
Medunkavera: S Otou Finkem je ten problém, že běžně k sehnání jsou v antikvariátech právě jen ty tři knihy aneb čtyři případy. Všechny díly Oty Finka vyšli v edici Kapitán Kid, ale špatně se shánějí a průměrně se pohybují v ceně 1000,- Kč za kus. Nejschůdnější alternativa je sehnat si je v elektronické podobě. :-)
Není moc knih, které jsem ochotna číst v elektronické podobě. Ale detektivky J. Velinského k nim patří.
Měla jsem velké štěstí, hned první 2 případy jsem koupila i i v papírové formě z výprodeje knihovny za symbolickou cenu.
Škoda, že sérii neplánují vydat znovu. Ale zase, v e-formátu nezaberou tolik místa. :-))
Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 21:19
Vložit příspěvek