Filosofování pod starým mohutným dubem
PanPredseda: Námět Tarkovského Dnes se nikam nejede je zajímavý... Taky vysoké hodnocení.
Ja si humoresku predstavujem tak, že to má celé veselý ráz. Pár hlášok nestačí.
Ad R.E.M.
Některé (nebo všechny?) Tarkovského pozdější filmy jsou prostě rozvláčné a to píšu jako člověk, který má skutečně rád film Stalker, ale zato Solaris jsem zvládnul shlédnout jen jednou. Dnes se nikam nejede má podle mne spád a líbí se mi, samozřejmě se ale nemusí líbit všem. Zkuste na něj mrknout... a přinejhorším si řeknete "co mi to ten blbec doporučil".
ad obálky - já jsem taky ulítlá na obálky, musí se mi líbit, prostě mi lahodit, něčím přitahovat. Ale čtu i to, co se mi moc nelíbí, to bych jinak nemohla splnit bod v ČV :-/
PanPredseda:
Právě na filmového Stalkera a Solaris jsem se někdy chtěla podívat. Nedávno jsem četla předlohy a obě knihy se mi moc líbily. Rozvláčnost mi nevadí.
Na "přátelské" tipy a doporučení nikdy nežehrám. Ani když si třeba s knihou/filmem stoprocentně nepadnu do oka - vždycky něco získám, něco mě zaujme. (A kdybych se náhodou s dílem absolutně míjela, kdykoliv můžu ťukout na Vyp. nebo zavřít knihu.) ;-)
No, jaká by to byla nesnesitelná nuda, kdybychom všichni měli identický vkus a názory! :-))
Text příspěvku byl upraven 15.08.20 v 17:18
No hej, zavrieť knihu... Ale potom ma rozčuľuje, že neviem, ako to dopadlo. Prečítať si posledných pár strán niekedy nestačí, lebo ak človek nepozná súvislosti, nevytrhne ho to.
Pokud mě kniha přesvědčí, že s ní jen ztrácím čas, vůbec mě nezajímá, co se stane s postavami, jak děj dopadne.
A co takhle, Naias, v případě speciální touhy znát pointu knihy, použít internet (wikipedii, čtenářské deníky apod.) a přečíst si, jest-li se šťastně vzali nebo zastřelili, unikli predátorovi nebo se stali chutnou svačinkou.:)
Nezkusila si?
Text příspěvku byl upraven 15.08.20 v 17:29
Jasné, že skúšala, ale pri niektorých knihách je to márna lásky snaha. Niekedy neviem nájsť ani dej, nieto ešte vysvetlenie, čo tým postavám chodilo po rozume.
Já doporučuji Stalkera.
Film je poněkud jiný než kniha, ale obojí se mi líbí.
Solaris pro mne nejspíš není. Film ani audiokniha mne neoslovily, přestože mám rád jak Lema, tak Tarkovského.
alekis: Vstával jsem do práce. Dvanácti hodinová směna. Já na to nejsem zvyklej. A zítra zase. :-( Ale za to budu mít volno v pondělí a úterý. :-)
Ráda se podívám na oba - Solaris a Stalker.
Raksa.A, PanPredseda: Děkuji za doporučení.
Text příspěvku byl upraven 15.08.20 v 19:21
Eicherik: V tuto příšernou hodinu vstávají i Pražané? Fakt?
Já myslela, že jen my - mimopražští - jsme takoví blázni. :-D
R.E.M.: Občas tak vstáváme i my zpovykaní Pražáci. Ale moc nás v MHD nejelo. Polovinu cestujících tvořila opilá mládež vracející se z pařeb. :-D
Eicheriku - vítej mezi nás, dělám dvanáctky, krátký, dlouhý týden :-)
Ale takhle brzy vstávat nemusím, to je fakt.
Text příspěvku byl upraven 15.08.20 v 21:26
Eicherik - pražský knihovní fond je, co do množství, jedinečný. Takový bych taky brala.
Oprava: Nebo raději ne. Byl by to jen další útok na mou neochvějnou pevnou vůli a předsevzetí půjčovat si jen rozumné! množství knih. :)
Text příspěvku byl upraven 16.08.20 v 06:57
Eicherik: Vstávat brzy do práce a ještě dvanáctky, to musí být náročné.
Brzké vstávání to znám, ale naštěstí nedělám na směny, ani dvanáctky.
R.E.M: Ten začátek byl z toho všeho snad nejlepší, jenže pak už mě to místy nebavilo. Kolikrát jsem nevěděla, co čtu. Přesto jsem knihu dočetla, ale není to zrovna kniha, ze které bych byla nadšená, ani ten konec se mi moc nelíbil.
Vložit příspěvek