Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik: Taky ji řadím mezi ty lepší knihy, které jsem letos přečetla. :)
Eicherik, keri. H - viz lekníny, taky spadá do mých letošních nej, ale Nikdy nezapomenu na mě zapůsobilo ještě o trochu víc, protože to bylo mé první setkání s autorem a jeho stylem psaní.
Eicherik: Přečteno pár povídek z knihy Kouř a Zrcadla a ta rozmanitost je dost široká i jen u těch pár povídek, co jsem přčetla. Jedna mě úplně dostane, překvapí a jiná mě naopak moc nezaujme.
Je skvělé, že povídky se dají hodnotit zvlášť, protože povídková kniha se jako celek hodnotit nedá.
Poslední povídka, kterou jsem pro dnešek četla - Bílá silnice, ta mě třeba dostala hodně.
Marika: Snad se Ti budou Děti hněvu líbit. Nikdy nezapomenu také zkusím. :-)
keri.H: Dnes jsem zrovna jednoho Gaimana dočetl. Na Kouř a zrcadla brzy dojde, povídky mám rád. Od Gaimana se mi hodně líbila Kniha hřbitova. :-)
Eicherik: Já se pak chystám na NikdyKde. :) Na knihu hřbitova se taky podívám, vypadá zajímavě.
Povídky mám ráda, ale ono u povídek je kolikrát dostě těžké zaujmout, do pár stránek dát něco více není jednoduché a pak se mi právě vždycky líbí, když autor dokáže povídku napsat tak, že i na těch pár stránkách mě nadchne. :)
Eicheriku ty Děti hněvu jsou teda svérázná četba, zatím nevím, jestli se mi to líbí nelíbí?
keri.H - Knihu hřbitova doporučuju
Kniha hřbitova se mi moc líbila, taky doporučuji. Chystám se na Oceán na konci uličky/cesty. Letos vyšlo nové vydání s pozměněným názvem.
Jelikož "pod dubem frčí" Bussi a Gaiman, tak jsem si dnes v knihovně půjčil Nikdy nezapomenu a Kouř a zrcadla. K tomu mi už konečně dorazil ten Strážce majáku. :-)
Eicherik: Zajímalo by mě, máš v knize Kouř a Zrcadla povídku Sněden?
Mám půjčené vydání, kde tato povídka není.
Četla jsem teď zajímavou knížku od autorky NoViolet Bulawayo. Jmenuje se "Chtělo by to nový jména". Nejdřív popisuje život jedné chudé dívky v Zimbabwe a pak její život po odstěhování do USA. Sice si ta knížka ode mě nevysloužila 5 hvězdiček, ale popis obou částí života je zajímavý a podle mě stojí za přečtení.
denib: Jo na tu se taky pořád chystám, tak uvidím, kdy se k tomu dostanu.
Eicherik: Já ani nevěděla, že je verze bez té povídky.
V knihkupectvích je již k mání 11. díl ze série Malin Forsová pod názvem Katův polibek. V pražské knihovní síti ještě není. Prvních pět dílů této série považuji za nejlepší, potom šla kvalita trochu dolů, ale pořád se jedná o tu lepší krimi četbu.
V současnosti je mojí nejoblíbenější sérií česká, s názvem Josef Bergman. :-)
Začal jsem používat prohlížeč Edge a v něm je možné na pravé tlačítko spustit čtení nahlas. Třeba na čtení článků na Neviditelném psu je to ideální. Možná to někdo využije.
Včera jsem se bavil s kolegy, kteří občas trochu četli. Jeden fantasy a druhý Kinga. Dnes už nečte ani jeden, nemají čas. Oba se shodli, že když ještě jezdili MHD, tak si něco přečetli, ale teď, když jezdí autem, tak už ne. Ale abych neskončil pesimisticky. Oba čtou před spaní svým dětem. :-)
Eicherik ...taky mám kamaráda, který četl a četl...už roky nemá čas .....
sedí totiž každý den v putyce......
encyklopedie: Kdyby si v té putyce alespoň četl. Jsou lidé, kteří to tak dělají, ale není jich moc. :-)
Ze čtení člověk alespoň nemá kocovinu. :-D
Text příspěvku byl upraven 03.10.20 v 12:51
Eicherik, za 40 roků půjčování knih v knihovnách jsem zažil čtenářů-nečtenářů.... bych mohl vyprávět...............
Za 70 roků vypůjčování si knih jsem zažil zlatou dobu kdy se za meziknihovní výpůjční službu nic neplatilo a po Sametu zažívám dobu kdy se za 1 knihu třeba z VKOL platí 70Kč. Takže to co bych chtěl nečtu. Tak se z vesničanů stávají nevzdělaní křováci. Diskriminace čtenářů z obcí kde nejsou vědecké knihovny.
Covid2020: Život ve městě má svoje výhody, stejně tak život na venkově. Za meziknihovní výpůjčku zaplatíte 70,- Kč, ale třeba máte zadarmo vajíčka. ;-)
Vložit příspěvek