Filosofování pod starým mohutným dubem
No vidíš, Eicherik, keby si vedel, mohol si si nechať Petra řečeného Čepka na budúci rok. Smola. Možno by Dan tie témy mohol oznamovať rok dopredu, lebo takéto situácie sa tu ľuďom stávajú častejšie, ako som si všimla.
Vidím to na Smrt svatého Vojtěcha od mého oblíbeného autora Vladimíra Körnera. :-)
Nie. Neplním výzvu, len si v duchu odškrtávam body: tento bod je starý známy, aj tento, aj tento, tento skôr z videnia, tento je veeeľmi dôverne známy, atď, atď.
Aha, nojo, co má taky člověk v těch morových časech pořád dělat, že? :))
Ja to robím vždy, zaujíma ma, či je tam dačo pre mňa nové. Väčšina je veľakrát splnená, len s tými cenami je to horšie, nikdy nesledujem, či nejaká kniha alebo autor získali cenu, takže neviem, či som aj tie body splnila. Nie že by mi to nebolo úplne jedno.
Já v poslední době hodně čtu z vlastních zdrojů. Jen výjimečně, když jsem nedávno koupil mému synovci pod stromeček knihu o Higgsově částici, jsem se pokusil přečíst si něco nového, jenže... došel jsem asi do půlky, dověděl jsem se leccos o kvantových polích a jiných věcech, ale dál už mi to nějak hlava nebere. Tak jsem zase zašmátral v knihovně a momentálně louskám bůhví pokolikáté Hubáčkovo Vítězství v Pacifiku. Ale o těch polích a částicích jsem se trochu poučil, to zas jo... ;-)
Témata výzvy jsou celkem zajímavá. Myslím, že zkusím plnit i příští rok. U některých knih mě hned napadlo, co přečíst.
S osobností bude asi trochu problém, o žádnou se nezajímam tolik, abych o ni musela číst.
Kniha, co po přečtení daruji, tak knih se snažím zbavit a zrovna jsem udala pár knih dál, snad se mi to podaří i u dalších.
Na splnění tohto bodu by pro mne stačila jakákoliv kniha v maďarštině. ;-)
Obávám se ale, že takovéto "retrospektivní" body zadání se ve čtenářské výzvě neuplatní.
Ad keri.H:
Zrovna s bodem kniha, co po přečtení daruji budu mít možná trochu problém. Jsem totiž takový knihhromadič, co zároveň jasně odlišuje kategorie "tato kniha je moje (a chci si ji přečíst" a "tuto knihu daruji".
čo takto knihu, ktorú ste po prečítaní spálili? Ja som sa takto tešila na skriptá a na zošity a nič. Ťahák zo strednej mi poslúžil ešte aj na vyške a skriptami som podložila stôl.
Tak to bych já zase věděla: 120 dnů Sodomy. Akorát nevím, jestli zvládnu i to čtení, ale na pálení mne prsty svrbí a to se nestává často...
Moje máma takhle postupně zpopelnila kompletně strýcovu knihovnu, takže někteří knižní hrdinové, kteří v příběhu špatně dopadli, to měli za sebou dřív, než stačili vůbec s něčím začít.
Hromadné ničení bych si vůči žádné knihovně nedovolila, většinou jsem spíš na opačné straně barikády, jenže tenhle svazek... to je i při matném nahlížení takový hnus, že nechápu jak to vůbec někdo může číst, natož kladně hodnotit.
Proboha lidi, chápu že nám všem ten morový čas už leze na mozek, ale nechte těch řečí o pálení knih! To fakt není hezký.
Tak vražda vyřešena, i když trochu zvláštně, a jdu na Cornwella. Matně si pamatuji, že už tu s několika čtenáři proběhla diskuze o tom, že to je skvělý autor historických románů ...
denib - dívala jsem se, o jaké detektivce píšeš a všimla si, že Šikmému kostelu jsi dala pět hvězdiček - takže ŠK splnil očekávání?
R.E.M.: Ano, moc se mi líbil. Trochu mi to připomíná knihy A. Mornštajnové, i když bych možná přivítala ještě trochu víc historické omáčky kolem. Hned jsem tu knížku půjčila i kámošce, ať si jí taky přečte.
Páté téma Čtenářské výzvy zní: Kniha vydaná před sto a více lety. A já se ptám. Jsou knihy sto let staré ještě stále čtivé? Máte nějakou, takto starou knihu oblíbenou? :-)
Vložit příspěvek