Filosofování pod starým mohutným dubem
denib - Poslední království od Cornwella se mi moc líbilo. Půjčím si i druhý díl. C. zabodoval.
denib: Koukám, že čteš případ bývalé jeptišky, taky se chci pustit do dalších dílů. :)
Eicherik: Sérii jsem plánovala před lety číst, jenže se mi do ní pak nechtělo. Tak ať se ti líbí. :) Výzva je v tomhle fajn, občas najdu díky tomu zajímavé knihy. :)
Poslední království mě hodně láká a na bývalou jeptišku jsem taky zvědavej. :-)
R.E.M.: To jsem ráda :-)
keri.H: Jsou to takové odpočinkové detektivky, žádná velká akce, ale mně se to líbí. Po té poslední knize něco takového vyloženě potřebuju :-)
Eicherik: Určitě zkus obojí, při nejhorším se ti to nebude líbit, ale u Cornwella bych se toho vážně nebála.
denib: Odpočinkové detektivky jsou super, přesně takové teď potřebuju. Proto se zase chci chvíli pustit do knih od A. Christie, ještě jich mám na seznamu pár, co jsem nečetla. :)
keri.H: Tak to máme z části podobný vkus. A. Christie je moje druhá nejoblíbenější autorka. Deset malých černoušků jsem četla tolikrát, že to ani nespočítám :-)
denib: I když Dest malých černoušků je hodně známá kniha, já ji četla terpve loni. A je to její top kniha. :)
Eicherik: Také jsem na to zvědavá.
Covid naučil lidi zase číst, libují si knihovníci. Půjčují bezkontaktně
https://1url.cz/HzYmx
V článku je také odkaz na DK. :-)
denib - jsem zvědavá, co řekneš po přečtení Chirurga, tvůj názor by mě zajímal.
Eicherik - příležitostně se zeptám knihovnic , jestli přibylo u nás v městě čtenářů.
denib - na Chirurga se někdy chystám, taky mě zajímá tvůj názor na knihu. Sítě od autorky se mi moc líbily.
Marika, R.E.M.: Dám vědět. Zatím jsem z toho rozpačitá. Styl psaní bych čekala spíše od mužského autora.
Tak nám skončila Božena. Prošvihl jsem jen první díl. Celkem se mi to líbilo. Ale souhlasím s Věrou Míškovou, že nejzajímavější postavou seriálu Božena je Josef Němec. ;-)
Eicheriku - já jsem Boženu dokoukala právě teď přes íčko a líbilo se mi to. Josef Němec byl opravdu zajímavý.
Marika: Oba měli svoje chyby, ale myslím si, že Josef Boženu opravdu miloval. :-)
Marika, R.E.M.: Tak jsem dočetla Chirurga, ale vůbec nevím, kolik mu dát hvězdiček. Mínusy: Vulgarismy a hlavní hrdina má dost záporů, i když kdo nemá. Ze začátku jsem si říkala, že jsem sáhla vedle. Čekala bych, že na konci bude vyřešeno víc věcí, je to vlastně dost otevřené. Plusy: Skoro proti mé vůli mě to zaujalo a musela jsem zvědavě číst dál. Postavy jsou skutečně lidské. A přinutilo mě to se zamyslet nad tím, co si o mně asi tak myslí doktoři. Nakonec jsem ráda, že jsem si to přečetla, nelituji, ale podle mluvy bych to opravdu netypovala na ženskou autorku.
Denib, na rozdíl od tebe já vím, co si o mně myslí moje doktorka. Jsem neperspektivní pacient - jak pravila, vůbec k ní nechodím. A jak jsem pravila já - co bych k vám chodila, ještě tu něco chytím...
Četl jste někdo tuto sbírku Poeových povídek a novel https://www.databazeknih.cz/knihy/jama-a-kyvadlo-a-jine-fantasticke-povidky-72802 ?
Pokud ano, jaký máte názor na překlad?
denib - byla jsem zvědavá, co na Chirurga řekneš, protože jsem po dočtení měla dost podobné pocity, jako ty, asi to bude letos kniha, kterou daruji, ale to bych ji musela číst znovu a to se mi nechce, tak nebude v ČV, byla tam už v loni. Dík za info.
Eicheriku - viděla jsem to podobně a třeba to bylo i ve skutečnosti. Jejímu názoru ohledně lásky moc nerozumím. Jsem konzerva.
Text příspěvku byl upraven 26.01.21 v 14:14
PanPredseda: Tuhle konkrétní sbírku jsem nečetl, takže překlad nemohu posoudit. :-) Na druhou stranu chválím, že tahle sbírka obsahuje povídku Berenice. :-)
Vložit příspěvek