Filosofování pod starým mohutným dubem
Skeeve: Rozumní zastupitelé by měli knihobudku a ochotného správce uvítat. Ti ještě rozumnější by přiložili i ruku k dílu.
Zmíněný pán má knihobudku pár metrů od domu a vidí na ni z okna. Řekla bych, ideální.
Reader, ne, mám na mysli jinou. Tahle je odvětraná až moc, páč žádné dvířka nemá. Každopádně noc frekventovaná není, dle stejných knížek a prachu.
Mám obavu, že bych neodolala a odnesla bych si knihy, takže by mi to nepomohlo s uvolněním místa.
Dneska sestra byla v knihkupectví, kde kupovala dárek neteři a pak si měla vybrat knihu zdarma, asi ze tří knih, tak si vybrala a kniha skončila u mě, že ji teď číst nebude, ať si ji zatím nechám.
Chtěla jsem to nějak spojit, proto jsem si našla, co je dnes za mezinárodní den. Nedělejte tu stejnou blbost jako já, nehledejte si to :(
Tak to spojí alespoň Světový den kulturní rozmanitosti (Světový den kulturního rozvoje) a Mezinárodní den čaje.
Udělám si asi čaj a pustím tuhle lahůdku:
https://m.youtube.com/watch?v=W5LVaen16-Y
Text příspěvku byl upraven 21.05.21 v 09:43
Také jsem navštívil včera knihkupectví. Konečně. Hlavně jsem potřeboval uplatnit dárkový poukaz od sestry, který by brzy propadl. Tak jsem ho použil na nové knihy... a nechal tam ještě dva tisíce navrch. Asi bych měl chodit do knihkupectví raději s doprovodem.
Kdo na cestu do knihkupectví nepotřebuje někoho, kdo by ho pleskal po ruce, že tohle už je moc, není v pořádku :D
Skeeve potřebuje ten doprovod jen proto, aby tu hromadu knížek nemusel táhnout sám. ;-)
PanPredseda, ale ne, jen chtěl aby si vybrali taky něco pěkného, když teď knihkupci tak dlouho strádali... ;-)
Pokud si doprovod vybere stejné množství knih, je potřeba přibrat nosiče, který neumí číst.
U některých knih jsem se rozhodl ale, že je koupím přímo u nakladatele (u těch malých nakladatelství), aby prachy nesežraly jen ty velkořetězce prodejců knih.
Také vyhlížím dvě dosud u nás nepřeložené knihy z historie black metalu. Měli by vyjít do konce měsíce, ale moc tomu nevěřím. Až si je koupím, vyčlením si v knihovničce místo s hudební tematikou. :-)
Nedávno o tom psala jedna autorka. Že je to teď těžší ještě víc než dřív. A že je škoda, že lidi nekupují knihy u vydavatele. Její poslední kniha vyšla v Epoše. A byla docela překvapená (když jsem jí na to takhle odpověděla), že to tak dělá určitě spoustu lidí, já se taky snažím. Protože ono to občas vyjde u vydavatele dráž, to jo, ale když jsem si kupovala knihu od Planeta9, i s poštovný byla v předprodeji levnější než v obchodě a přišla mi v den vydání...je to 2v1 ;)
Text příspěvku byl upraven 21.05.21 v 16:16
Skeeve: V češtině. V anglickém jazyce se dají koupit už teď. :-) Moje angličtina je prachbídná a už to bez ní dožiju. :-D
@Eicherik - S angličtinou na tom také nejsem nejlépe, ale i proto se snažím se dokopat jí zdokonalovat. (Výsledky se snad dostaví časem :) Co se týká knih s touto tématikou, byl jsem (a stále jsem) zvědavý na knihu "Confessions Of A Heretic: The Sacred And The Profane (Behemoth And Beyond)" od Adama Nergala Darského (Darski - nevím, jestli skloňuji jeho polské jméno správně). Polsky neumím lautr nic, angličtinu bych snad skousl - a asi mi nic jiného nezbude, protože v češtině se sotva objeví.
@Lenka.Vílka - Když mohu, také tak činím. Většinou ani ta cena nerozhoduje, ale... jak bych to jen řekl.. Je podstatný pro mě ten úmysl dané věci.
Text příspěvku byl upraven 21.05.21 v 16:27
Skeeve: No zrovna Metal Gate by tuhle knihu mohli vydat. Já mám tvorbu Behemoth rád do roku 1998, kdy hráli čistej black metal, pak když se to přehouplo do black/deathu jsem je přestal sledovat. :-) Není to tak dávno, co Nergala odsoudili v Polsku za to, že urazil Pannu Marii a měl zaplatit pokutu v přepočtu cca 106 400,- Kč.
Eicherik: Jo, jo, ale tentokrát jenom jedna autorka. První krok, než se pustím do autorčiných románů :)
Vložit příspěvek