Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: Zvláštní kombinace slov. Kdyby tam bylo třeba "hmátne", tak bych to pochopila, ale takhle je to divný.
Je to překlad z roku 2020 a "máčknutí" je dokončené :-) Ono je to celkem jedno, jen mi to přišlo zajímavý :-)
Tak co, plníte Ptačí hodinku? Zrovna jsem viděla dva dlasky, co se perou se stehlíkama, do toho do nich šijou zvonci, takže v tý rvačce bylo skoro deset ptáků. Další dlaskové a zvonci na stromě. A sejkorky radeji ani nepípli....
Já viděl cestou ke knihobudce velké hejno havranů a kavek. Bylo to trochu jako v Ptácích od Daphne du Maurier. :-)
keri.H: Jo, jo. Sice nejsem moc povídková, ale občas mi nějaké sednou. Tyhle sedly :-)
Eicherik: Taky jsem o seriálu uvažovala, ale asi budu číst. Začetla jsem se do knihy Poslední slova. :)
keri.H: To musí být velmi poutavá kniha, když si neuděláš ani hodinu času na seriál. Téma "pohřbených tajemství" mám rád, takže jestli dáš pět hvězd, tak si knihu hned poznamenám. :-)
Eicherik - taky jsem nový seriál nestihla, ale jako vždy sjedu později na íčku
Na Poslední slova se taky mrknu
Text příspěvku byl upraven 10.01.22 v 08:06
Íčka jsou fajn. Když už reklama, tak pořádně :D konečně jsem viděla film Gentlemani. V kině jsem nestihla, což mě mrzelo. Taky na íčku. Zatím jo. Jenom na trochu jiném než na veřejnoprávním ;)
Fakt se to povedlo. Vtipné je především, že týden na do dávali Aladina. Chlapy by se měli držet toho, co umí a nevymejšlet si kraviny.
Chtěla jsem se po mocté kouknout na My fair lady, bohužel. Je nově přemluvená a telecí hlas Lucie Vondráčkové mě donutil rychle zdrhnout. Kdyby měla Audrey Hepburnová takový hlásek, tak nedotočila ani svůj první film....
Text příspěvku byl upraven 10.01.22 v 11:38
Raksa.A: Tohle znám, chtěla jsem se po letech podívat na Hooka, jenže je to přemluvený a je to děs, dokonce mu tam říkají kapitán Hák.
Tohle překládání jmen do češtiny mi vadí.
Já jsem zas schopen koukat pouze na ty díly Poirota, ve kterých ho daboval pan Meduna. Přestože pana Kostku mám jako herce rád a vážím si ho, tak k Poirotovi mi nesedí.
..nadobro jsem opustil Třeba někoho zaujme.... ale tohle by mohlo zaujmout
Skylink 7 dává
Advokát
Švédsko-dánský seriál o sourozencích toužících pomstít smrt svých rodičů se stal ihned po svém uvedení hitem. Není divu – kombinace prostředí soudních síní, zločineckého syndikátu, akčních scén s prvky psychologického thrilleru posunula žánr Nordic Noir do nové dimenze............
Mně se Devadesátky líbily. :-) Jonák byl prostě boží. :-D A dneska bude další díl seriálu Stíny v mlze. :-)
Terror: Tak koukám, že místo abych tě v žebříčku doháněla, propadám se níž :-)
denib, Terror: Já si o sobě myslel, že jsem knihomol, ale když jsem se podíval na vás dva, tak jsem zjistil, že jsem sváteční čtenář. :-)
Eicherik: Ono jde v celkovém počtu taky o to, na kolik knížek z minulosti jsme si vzpomněli :-)
Hana H.: Chtělo. Mám ráda seznamy a chci u knihy vidět, jestli jsem jí četla. Ale zdaleka jsem si nevzpomenula na všechny knihy, spousta jich upadla v zapomnění. Mít online seznam přečtených a knihotéky byl vlastně první a hlavní důvod, proč jsem šla na DK. Až potom jsem odhalila kouzlo některých dalších funkcí jako oblíbených uživatelů, některých diskuzí apod. Teď už mám těch důvodů víc :-)
denib: Co závidíš rychločtenářům? Že přelousknou stránku za vteřinu? A co z toho mají? To je jako bys měla třeba kremroli a nacpala si ji celou do pusy, co do pusy - přímo do žaludku. Byla by tam, ale chuť žádná.
A taky mám rád seznamy. Právě z domácích seznamů jsem doplňoval ty zdejší.
Vložit příspěvek