Filosofování pod starým mohutným dubem
Nářečí :7z 10.Jsem zklamaná sama ze sebe-počítala jsem,že budu vědět vše(miluju rúzná nářečí).
Dnes jsem v knihobudce narazil na knihu Příběhy z třetího času. Ihned mě zaujala obálka a uvnitř jsou nádherné ilustrace Josefa Vyleťala. Sci-fi cíleně nečtu, ale občas se dám zlákat. Terror dal knize jen dvě hvězdy, tak uvidíme. :-)
Čtu knihu Na vodách Amazonky – Toulky tropickou Amerikou II. Vydána byla roku 1948 a je plná starých výrazů a tvarů. Například slovo teorie se tady píše ještě jako theorie. Nejvíce mě ovšem pobavil výraz hmyzozpytec, místo dnešního entomolog. :-)
Marika: Ta knížka Osud tažných ptáků vypadá zajímavě. Asi si jí taky dám do hledáčku.
denib - už ji mám od Vánoc doma, dostala jsem ji od sestry, tak se do ní konečně pouštím, uvidíme, pak napíšu, jak se mi to líbilo.
denob: Čajová dívka dopadla u tebe dobře, jak koukám. Taky se do ní chci pustit. :)
keri.H: Rozhodně je to zajímavé a čtivé, opravdu. Pro mě hodně exotické prostředí. Ale jak píšu v komentáři, o některých věcech se nečte dobře.
denib - ani jsem si nevšimla, že už jsi tu Čajovou dívku přečetla, taky se na ní těším
Marika: Ještě u nás v knihovně od autorky mají Dívky ze Šanghaje, tak si je taky někdy příště půjčím.
Terror: Koukám, že jsi se pustil do knihy Mimozemci z Lekotilu našeho známého cestovatele. Jsem zvědavej, jak ji ohodnotíš, případně okomentuješ. :-)
Eicherik: Jsem ve čtvrtině. Čekal jsem asi něco jiného, ale baví mě to. Komentář chystám, jen abych pak nedostal anakondou po hubě... :)))
Vložit příspěvek