Filosofování pod starým mohutným dubem

Myslím, že je hezké někomu popřát, když se mu něco povede. Jistě, je to výzva, vlastně taková blbina, ale na druhou stranu...myslela jsem, že máme rádi knihy, tak proč si neudělat ještě k tomu radost :)

Teď se roztrhl pytel s knihami, jejichž názvy jsou o včelách - Pověz včelám, že se nevrátím # Šepot včel # Historie včel - jen tak mě to zaujalo.

Jojo, zase jedna módní vlna. Takovým knihám se obvykle vyhýbám anebo je čtu s odstupem. Tentokrát jsem to nepostřehla, takže mám rozečtený Šepot včel. Zatím se mi to líbí.

Marika: To je zajímavý. Nějak moc nesleduju, co je nového, takže jsem to ani nepostřehla.

Jj zaujalo mě, že zrovna včelky, ty knihy ještě neznám, do nějaké se časem určitě pustím.

Eicheriku no vidíš, na to jsem zapomněla a ty jsem zrovna četla a letos :-)

Eicherik: Válka s mloky - je to zvláštní čtení, ale zatím mě to baví. :) Ještě teda nejsem ani v půlce, teď nějak nestíhám číst, takže uvidím jak se to bude vyvíjet dál. :)
alekis: Koukám, že čteš Dveře do léta. Moc hezká kniha. Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit.
Text příspěvku byl upraven 24.08.22 v 21:15

Podvečerní setkání při pátku :-)
Ospalá včelko, potkaná v růži,
opravdu nechci být ve tvé kůži...
Máš docela smůlu. Jak najdeš cestu k úlu?
Až padne tma a noční chlad, kde budeš spát?
A kdo tě bude zahřívat?
Dokud je světlo, utíkej k sousedům...
Honem! Tam máš svůj dům! :-)
Ad včely - diskuze onehdy: měla jsem zážitek, růže letos nejsou to, co obvykle, ale přesto kvetou, zvlášť jedna statečná. Bylo na ní mraky včel, jedna se tlačila zboku mezi okvětními lístky a nemohla prorazit ke zdroji, i když jsem se snažila pomoct, jiná, splašená, spadla v květu na záda, honem honem otočka a už pracovala - myslím (ale jistě nevím), že u růží jde spíš o pyl jak o nektar, no byla tam skoro rvačka. Na rozkvetlé mátě to taky vřelo a byly tam i jiné létavice, co včely trochu připomínaly, ale celkem neznámé. Protože květů - zdrojů je při podzimu málo, tak hledají asi kde se dá.
Moc zajímavé, taková včelí reality šou, lepší než všechny knížky.
V záhonu s růžemi byl tvoreček, vypadal a poskakoval jako maličká žabka, ale zřejmě to byla docela neznámá kobylka - tmavě hnědá, asi dva centimetry, baculatá, blíž jsem nezkoumala, zdali má kusadla či tak něco, ale poskakovala furt pryč, vskutku jako malinká rosnička.
Text příspěvku byl upraven 26.08.22 v 19:55

Alekis, nebyl to cvrček? Ten vypadá jako malá baculatá kobylka. Je štěstí ho vidět. :-)
A smůla, když vleze za lednici a nechce odtud ven, nikdo se pak nevyspí. :(
Moje letošní zážitky se včelami kromě právě čtené knihy je jedno žihadlo a asi deset sklenic medu, které se mi letos sešly od různých lidí z různých míst a z různých důvodů. Slušná zásoba vzhledem k tomu, že obvykle spotřebuji tak dvě sklenice za rok. :-)))

To je krásný pohled na hmyzáčky alekis :-)
ad med - toho my doma spotřebujem litrů nepočítaně, taky si s ním sladím kávu, cukr mi už nechutná.

alekis: To zní nádherně. Příroda je prostě úžasná. :)
Pavlína197: To musela být tedy radost, když se usídlil v kuchyni. Já je vždycky slyším z venku, když mám otevřený okno v létě a je to nádherný zvuk. :) Ale je pravda, že jsem ho moc často neviděla, kobylky jsou k vidění spíš.
Marika: Vždy, když jsem slyšela, že si někdo dává do kávy med, uvažovala jsem o tom, jak to asi může chutnat. Nezkoušela jsem to, ale já už několik let čaj, ani kávu nesladím. U nás se med dříve používal často, teď už skoro vůbec.

Šílená jména, od Godzilly až po Hitlera. S cestovatelem Vojtěchem Alberto Slámou podeváté křížem krážem za zvířátky
https://1url.cz/QrqHq

Na stole mi přistály knihy: Zlé lásky a Unavený Bůh. Tak přemejšlím, jestli se do nich pustit a nebo ne. :-)

Unavený Bůh zní zajímavě, ale bude to asi trochu psycho, a detektivní povídky mohou být fajn relax.

Trochu psycho to asi bude. Od Ivana Kříže jsem četl Úsek častých nehod a nebylo to špatné. V jeho životopise se píše, že v sedmdesátých letech 20. století nesměl publikovat a v dalším desetiletí patřil k „trpěným“ spisovatelům. To není špatná vizitka. :-)

Za chvílí na ČT1 Poslední aristokratka (2019) a ve 22:15 na ČT2 Pražské orgie (2019). Oboje podle knižní předlohy. Oboje přečteno a zkouknuto. A oboje mírně doporučuji. :-)

Terror: Díky za recenzi k Mimozemcům z Lekotilu a hlavně za projevený nadhled nad mou žánrovou prvotinou. Myslím, že tohle dílko má pořádné masařky a ne mouchy:) Mj. největší moucha na světě Mydas heros z okolí Ria měří na délku až 6 centimetrů.

vas: Mydasku jsem tam teda nenašel. :) Škoda, docela bych si ji vyfotil... Každopádně díky za díky, mimozemci si zaslouží pozornost, ať už mojí, tak i jiných...

Představa mouchy o délce 6 cm mě trochu děsí... jak velký je nejmenší pták, co se živí hmyzem? :-)))
Vložit příspěvek