Hádejte autory:)
...je to Feist, je to tvoje ....a já jdu na zasloužený odpočinek do hadačského důchodu
náš spisovatel měl bratra, psa , a ženu herečku. a taky sestru
Text příspěvku byl upraven 28.03.16 v 12:06
Já jsem vcelku pomalejší...
Hledá se spisovatel a gymnasijní profesor, jenž vložil do úst jistému českému velikánovi tento štěpný hexametr:
"Ejhle bukáč baňatý podepřen tamo o stěnu chrouní."
Kenedu má babu. Je to Šmilovský.
Bamba: Dobrovský je ten velikán, jemuž autor ta slova vložil do úst v románu "Za ranních červánků" - i když kdoví, třeba to ten Dobrovský takhle doopravdy vymyslel a řekl, to se mi nepodařilo vypátrat.
Spisovatel si to v době zlaté horečky namířil na Klondike a pokoušel se o hornické podnikání, výnosnější byly jeho honoráře z jeho románů z Aljašky. Dobře zpeněžil filmová práva na své romány. Ke konci života vydělával zahradnictvím a chovem dobytka ve velkém. Jeho romány byly přeloženy do mnoha jazyků.
kenedu, jsem na odpočinku, tak doufám, že neuhodnu - London byl na Aljašce, prodal práva na film a vlastnil ranč
ale mému neznámému jeho romány nedosáhly takové proslulosti, jako romany J.Londona a teď si uvědomuji, že jsem už asi tohoto spisovatele někdy dříve tady zadával
...ještě pořád jsem na odpočinku, další jméno je F.B.Harte.....ale ten těžko mohl prodat filmová práva
...Rex Beach to byla zabíračka
...hádaný je autorem řady románů rozličných žánrů, ale největší čtenářskou přízeň si vydobyl mezinárodními thrillery . Vystudoval univerzitu v oboru sociologie. Jeho koníčkem je je léčitelská metoda Reiki, vycházející z východních filozofií.
..je to Lustbader, zadávej a já jediné co mohu udělat, abych furt nehádal ...dávám nesledovat tuto diskuzi .... howgh
Spisovatel se narodil v Praze v rodině zvoníka. Začal studovat teologii, ale po roce zanechal studií a věnoval se studiu historie. Po studiu učil v Pardubicích. Později si vzal dlouhodobou tvůrčí dovolenou a vènoval se psaní. Psal historické romány, novely a povídky.Psal také vědeckou lliteraturu formou beletrie. Některé jeho romány byly zfilmovány.
Vložit příspěvek