Hádejte autory:)
nikověk. není zdejší. ve své zemi byl jako policajt při pronásledování zločinců velmi úspěšný.
...nějak se nemohu vyhrabat z toho písku, tak jen písknu dalšího kabaretiera - Roger Borniche
Text příspěvku byl upraven 05.04.16 v 19:29
...hádaný autor, moc se o něm neví, přestože je hodně populární a známý. Kdysi vystudoval politiku a později pracoval v cestovním průmyslu. Proslavil se především sérií detektivních knih, kde je hlavním hrdinou sportovní agent.....u nás z této série vyšel pouze jeden díl, ale známe ho ze samostatných detektivních románů ....v roce 2007 se začal u nás promítat film podle jedné z jeho knih......
Díky, takže z úplně jiného soudku :-) - mladší česká spisovatelka a básnířka, jak bych to řekla... autorka hůře "stravitelných" knížek, spíše filosofického rázu.
Malá nápověda: Píše česky, nadává anglicky.
Text příspěvku byl upraven 05.04.16 v 22:46
Lauerová to není. Hledaná je mladší. A všimněte si nápovědy!
Text příspěvku byl upraven 05.04.16 v 23:20
no mně taky málokdy, ale tato nadává anglicky, protože nemá českou maminku ;-)
tohle mi nic neříká. já se o maminky autorů moc nezajímám. básnířka, spisovatelka, těžko říct, co znamená "hůře stravitelné". No nic, jdu spát. Dobrou.
u mňa sa na výchove týmto smerom maximálne podieľal môj otec. Plynulo nadával v 3 svetových jazykoch.A myslím, že maďarčina má v svete nadávok svoje popredné miesto.
Spisovatelka, maďarská baronka se strašně dlouhým jménem, které se asi na jejích knihách neuvádí celé. Celkem jednodušší hádanka.
To Emma Orczy naprosto vyhovuje a stačí, výkon od Jia je obdivuhodný, protože celé jmèno vypsat je kus umèní:-)
Bylo to jen na doplnění woodwardovy odpovědi, no a taky abychom se my všichni trochu poučili. Samozřejmě jsem se s tím nevypisovala, ale zkopírovala :-)
Spisovatelčino jméno není ani tak známé, jako název jejího díla Červený Bedrník (aspoň pro mě)
Text příspěvku byl upraven 06.04.16 v 16:33
Hledáme tedy dvojici autorů, kteří stvořili hrdinu jménem Matlafousek, jenž se zasloužil o záchranu plavidla poté, co upadlo do rukou vzbouřenců.
Vložit příspěvek