Hádejte autory:)
Tak si žiju v akváriu, nic mě neruší,
přestalo mi vadit, že mi teče do uší.
Tak si žiju v akváriu život plný krás,
když mě občas vylejou, já vrátím se tam zas.
Který básník, textař, spisovatel, dramatik, grafik etc.etc. napsal tyto verše?
...hádaný je původně novinář. Psal do různých novin a časopisů v několika zemích.
Většinou to byly reportáže z různých koutků zeměkouličky. Pohyboval se v tropech u Pygmejů, jel se zchladit k Eskymákům a zahrával si si s tvrdými Tuaregy....Jeho thrillery byly přeloženy do více jak 20 jazyků.............
Já jsem večer prohlédla životopisy desítek nejslavnějších až po světově známé autory thrillerů, ale neuspěla jsem (žádná shoda s hádankou, dokonce překvapivě málo z nich bylo původně novináři - vedou diplomaté a právníci), takže budu s napětím čekat, co (nebo spíš kdo) z osudí vypadne - jako "vítězné číslo";-)
Text příspěvku byl upraven 07.05.16 v 10:53
...tak trošku napovíme - je taky známý scénarista, jeho filmy proběhly i po naší zemi
Nejprve napsal scénář ke své nejslavnější knize, potom scénář k filmu, ve kterém si zahrál Gérard Dépardieu, potom pokračoval se scénářem k prvnímu filmu podle knihy /ale tenhle druhý scénář nemá knižní předlohu ...pak napsal scénář k další své knize a znovu další scénář ke své knize....
...na DK má čtyři české knihy a jednu ve slovenštině
soukroma, vidíš, že to jde. Je to samozřejmě autor Purpurových řek - Grangé
...a můžeš něco vymyslet ....a já mohu v pohodě odjet na oslavu
Kdo zapsal tato nesmrtelná slova (mezi mnoha svými nesmrtelnými a moudrými slovy):
"Člověk si myslí, že zná kočky, jako si myslí, že zná lidi."
bamba po upřesnění ne, marthas ne
Text příspěvku byl upraven 07.05.16 v 16:48
A tak než úplně předám kenedu, který je od podvečera odpojen, tak přidám ještě hádanku, inspirovanou životopisy autorů thrillerů (což si vyžádala hádanka výše): který oblíbený světový autor dobrodružných thrillerů je nejen vystudovaný, ale chvíli též praktikující lékař zvířat?
Tak tak, Jim Czajkowski alias James Rollins (a také James Clemens). Předávám.
...zadávat má kenedu ....tak já dám ještě jednu mimosoutěžní / než se přihlásí kenedu
autor má IQ 190, píše knihy jen ze o své práci, 22 roku byl ve své práci nejlepší
Tak jsem konečně tady. Hledaný spisovatel bojoval od roku 1940 ve válce. Bojoval v Malajsii proti Japoncům, tam byl zraněn a přesunut do zajateckèho tábora. Po válce se oženil s herečkou. Svůj první román vydal v roce 1962. V Americe uspěl též jako scénárista, producent i režisér.
Vložit příspěvek