Hádejte autory:)
Tak Hledáme autorku, která vytvořila postavu vyšetřovatele. Má v knize oficiální titul. Královy oči a uši. žije v době, kdy se měnily režimy. A on je oporou mladého krále. Odhalí nejedno spiknutí. A díky tomu má spoustu nepřátel, kteří usilují o trůn.
To MarketaLore: Že by Ludmila Vaňková, když ignoruješ všechny autory - ženy... Jen nevím dílo, tedy sérii..-/
zdravím všechny- Jarce 60 ne toho neznám
Marthas- ne - to jsem nikde nenapsala že ignoruju ženy, to se pleteš. A neignoruju. Nic takového jsem od Vaňkové nikdy nečetla.
No a Soukromá to veřejně uhodla Ještě jsem se dívala, jestli to má někdo ze známých v přečtených a tebe ani nikoho jsem tam myslím neviděla. Myslela jsem si , že to bude těžší.
Skutečně nečetla, ale možná na to i dojde, série vypadá zajímavě (starověký Egypt je zajímavý a detektivky bývají stejně dobré jako romány). Jinak hledáním se lze dobrat správné odpovědi ;-) - a ne, nikdy nehledám v přečtených knihách zadávajícího, ale přesně podle zadání.
Text příspěvku byl upraven 05.06.16 v 23:03
tak doporučuju. - je to moc pěkné, zajímavé samozřejmě mnohem víc kvůli popisu života v Egyptě, než kvůli zápletce. Jako vždycky. Příště budu muset zadávat něco, co nemám v přečtených :-)
Jméno hledaného autora asi nezná zdaleka tolik lidí jako jeho zfilmovaná díla. Skoro všechny jeho romány (šest) byly totiž velice úspěšně převedeny na plátno, a některé dokonce dvakrát. A kvalitu filmů podporují nejen herecké hvězdy, ale zejména zápletky, které často sám autor zručně převedl z románové podoby do scénáře, však měl ve scénáristice (i v psaní divadelních her) bohatou praxi. A zápletky jsou různorodé stejně jako hrdinové, ale vždy mrazivé až hororové či sci-fi. Škoda, že víc toho už nebude...
Ne, řekla bych, že Crichtona zná jménem kdekdo, stejně jako jeho filmy.
Protože nemůžu napovědět ani jedinou zápletku, neb by odpověď byla rázem zřejmá, musím se uchýlit k filmovému obrazu autorových knih a lehce napovím, že v "jeho" filmech hrály takové hvězdy jako Matt Dillon, Nicole Kidman, nebo Mia Farrow (každý v jiném...).
A ještě přeci jen mohu přidat, že první autorův román, který napsal ve svých dvaadvaceti, tak trochu může připomínat Americkou tragédii (jen stručnější a napínavější).
Text příspěvku byl upraven 05.06.16 v 23:31
Tak když jsme u těch autorů, z kterých opravdu hodně čerpají filmaři - autor trpěl schizofrenií, nedostudoval vysokou školu, napsal 36 románů, z kterých bylo přibližně 13 zfilmovaných
Tohle může být těžké, protože i když hledaný spisovatel je autorem sedmi desítek románů, vyšly pod mnoha pseudonymy (pod nimi také působí jako úspěšný scénárista), a u nás navíc mnoho děl vydáno nebylo.
Ale jeho nejznámější thriller je o tom, jak arizonská poušť může jednoduše posloužit za nástroj kruté pomsty, zejména když iniciátorem této pomsty je indián znalý tohoto víc než nehostinného prašného prostředí a když jeho oběti nevědí prakticky nic o přežití v poušti, nemají u sebe ani na sobě nic a pociťují oprávněně strach...
Kdo toto četl, jistě bude hned vědět, kdo ne, asi nemá šanci autora uhodnout, protože víc vodítek nelze poskytnout ;-(
Text příspěvku byl upraven 06.06.16 v 11:49
No vida, jak to nakonec bylo snadné - Strach v hrsti prachu je (pro mě) nezapomenutelná kniha, doporučuji.
Předávám.
hledaný autor v jednom ze svých románů stvořil postavy strýce a synovce, kteří se dostali do závažného sporu s bojovným mnišským řádem.
Vložit příspěvek