Hádejte autory:)
Autorka v několika knihách velice čtivě přiblížila život nejznámějších panovníků, dvora a kněží jedné z nejvýznamnějších říší starověku. Přestože se jedná o fikce, vycházela z podrobné znalosti historických pramenů, k čemuž jí velice pomohla studia historie na obou stranách Atlantiku.
Zájmovou oblastí je říše, kde král byl i bohem (což bylo mnohde), ale král se častěji označoval jiným titulem (a nebyl to císař ani chán). A dokonce, s určitými obtížemi, se králem výjimečně stala i žena.
Ne, hledaná autorka je jiné národnosti a má velice solidní univerzitní vzdělání (Cambridge a Yale).
ukázala bych na tebe dlouhej nos....
will adams?
ne to je chlap
Text příspěvku byl upraven 04.07.16 v 19:29
Pořád vedle, přitom třeba průzkum knih se štitkem Egypt zde už vydá pouze jedinou dámu...(valná většina z výše uvedených jmen se v něm přitom neobjevuje vůbec).
což je chyba, potože některé z nich, jak jsem zjistil na stránkách městské knihovny, toho o egyptě spoustu vědí.
stačí doplnit - ti, co jejich díla četli, by se o to měli zasadit i zde, já jsem si svou "dámu" prověřila a vše bylo v pořádku, byla už zařazena se všemi svými díly přeloženými do češtiny pod štítek Egypt, jinak bych tak učinila sama
Takže hledáme spisovatelku, u mě se proslavila detektivkami z prostředí stájjí a atelierů pro nekonečné seriály. Napsala taky knihy povídek o jistém domácím zvířeti, kterého máme doma momentalně 4 kusy. Jo a pracovala jako redaktorka v jednom časopise, který měl slogan život začíná po třicítce. To bylo dáno, v době, kdy mi ten slogan přišel eště vtipnej. Těch časopisů prošla víc , podle životopisu spolčenský, cestovatelský... pouze konstruktivní příspěvky. prosim, dik
tak nápověda,? detektiv se jmenuje Josef. Bydlí na venkově, je rozvedenej a má kocoura. Ty dvě povídkové knihy se týkají koček a kocourů. Jedna má v názvu část Paříže, stejně jako Amelie, a v druhé se čeká. .
Já snad také nabídnu tvrdší oříšek:
autor, narozený v celkem nezajímavém státě USA, s rodinou pak žil dlouhá léta v Anglii a následně opět v USA, aby se do Anglie vrátil a zatím setrval. Jeho dobrodružná povaha ho přivedla na speciální track napříč rodnou zemí, ale čtenářům zpřístupnil také vtipným způsobem život na nejmenším kontinentě a s ironií se podíval i na život ve své adoptivní zemi a svůj pohled ještě jednou revidoval.
Ano, se svými skvělými knihami Appalačská stezka, Hlavou dolů a zajímavými Zápisky z malého ostrova a Nová cesta po malém ostrově - Znovuobjevení Velké Británie.
Vracím podání zpět.
Vložit příspěvek