Hádejte autory:)
A Pink to odpinkla :-)
Autora i Pinki (-u ?) doporučuji a prosím jí o další hádanku.
Viděla jsem Šumaře jako film a divadlo. Určitě bych se někdy začetla.
A teď si zahádáme:
- vnučka hledané osoby dostala své jméno po jednom z nejdražších vín světa
- autor se za války zamiloval do jisté Agnes von Kurowsky, zdravotní sestričky, která se stala později předlohou postavy jménem Catherine B.
- miloval rybaření
Ne, ne - není to moje. Bude to až toho, kdo řekne celé a správně napsané jméno tohoto úžasného spisovatele!
Prostě nejde aby tady chyběl . Byl to básník, dramatik, autor mnoha divadelních her, referátů i jeho slavných kondolenčních listů, pohádek. Velice známá je jeho, až po letech v tajné skrýši nalezená básen- Svou pravdu nebudeme skrývat. Dále to byl všestranný sportovec, technik, vynálezce i přírodovědec- objevitel Yettiho, kterého mimochodem pozoroval v době říje :-)
Tak to může být snad jen Jára Cimrman! :)
Text příspěvku byl upraven 09.09.13 v 22:01
Teda vy to tu rozjíždíte! No, já na to hádání asi moc dobrá nebudu, ale třeba někdy...
Rusalko jedna dva tři, asi Ti ke jménu přibudou další vysoká čísla! Vidíš, vidíš, jakou lavinu jsi spustila! Paráda!
Hledám muže, který se jednoho rána probudil a shledal, že se jeho život obrátil vzhůru nohama. Má sestru, která našemu neznámému uzurpuje pozornost tím, že je minimálně jedním filozofem považována za hlavní postavu - ale to vám asi nepomůže, neboť toto filozofické pojednání zde na DK zatím není (brzy napravím).
Správně, Řehoř Samsa, to byla rychlost, příště to lépe promyslím, ale nechtěla jsem zdržovat, tak jsem popadla, co bylo po ruce.
Dámo s hranostajem, tipuji Řehoře Samsu, ale ten patří do literárních postav, ne mezi hledané autory. Pletu se já, nebo ... ?
Naše vzájemné vzkazy se míjely, proto tedy si dovolím pokračovat už v příslušném tónu - hledá se autor/-ka (abychom byly genderově korektní).
- Hladaný/-á působil/-a ve školství,
- psal/-a pod různými jmény,
- znal/-a těžky život kopaničářů a vnímal/-a krásu přírody,
- netušil/-a, že Aňa Geislerová jednou vysoce zaboduje, když stvární jeho/její literární postavu.
Kdo je tím tvůrcem či tvůrkyní?
Ehm.. tak teď nechápu, kam zmizel příspěvek, na který jsem reagovala... A ano, máte pravdu, spletla jsem si vlákno, resp. mě popletl ten Jára Cimrman - to je vlastně postava i autor zároveň, omlouvám se za zmatky, bude lepší hádanku a odpověď smazat, ať to tu nestraší?
Kaju se, příspěvek jsem smazala ve chvíli, kdy jsem zjistila (myslela si), že odpovídám v nesprávném vláknu. Už jsem to v rámci možností napravila - odpověděla jsem ještě jednou a pak zadala hádanku do tohoto vlákna, aby se to vrátilo do svých kolejí.
Text příspěvku byl upraven 09.09.13 v 22:44
tak jdeme na to :-)
- autor je můj spolužák z brněnského gymnázia :-)
- má ná svěm kontě již několik ocenění (Magnesia litera, josef Škovercký apod.)
- je neprodávanějším českým autorem roku 2012
- mimo psaní se také velmi zajímá o umění
a to že píši o muži neznamená, že to musí být muž :-)
Vložit příspěvek