Hádejte autory:)
Já se vměstnám s jednou krátkou a snadnou: známý a oceněný autor se vedle své další tvorby pečlivě a dlouho (až do své smrti) věnoval jedné jediné literární rodině, až z toho bylo celkem 3x3 románů a řada povídek (a skvělý základ pro TV seriálové zpracování, dokonce víckrát).
Text příspěvku byl upraven 03.11.16 v 12:53
Napadl mě John Galsworthy a rodina Forsytů, ale úplně mi nevycházejí ty počty románů, zato seriálová zpracování hltám od dětství.
Ságy rodu Forsytů jsou tři díly, Moderní komedie taky tři, ale tu třetí trojici nevím.
Napadá mě Dynastie Morlandů od C. Harrod-Eagles, ale těch je víc. Safra, to je žena, to nebude ono :-)
Text příspěvku byl upraven 03.11.16 v 13:58
Teď koukám na Wiki a ona je ještě třetí trilogie Poslední kapitola, vydaná po autorově smrti. To jsem nevěděla!
Ano, tak to Isserley krásně zkompletovala a může zadávat, i když vlastně Paulett199 včera sama předala žolík ostatním, ale je odploledne, kdy psala, že se sem dostaví - a podle všeho je on-line). Tak Paulett199 nebo Isserley? Kdo bude dřív na podání?
Tak jsem zde :-)
soukroma-přihlašuji se na DK automaticky,sotva někdo z rodiny zapne počítač,takže ač fyzicky u sporáku...
Dnes budeme hádat severského spisovatele,autora sžíravě ironických románů. Psal pod několika pseudonymy a je i autorem filmových scénářů.
Skoro by to mohl být Jonas Jonasson - stařík a analfabetka, ale asi nepíše pod pseudonymem a filmové scénáře? Totéž asi platí i u dalšího Švéda-ironika, Fredrika Backmana.
Text příspěvku byl upraven 03.11.16 v 22:53
Tak poslední nápověda a pokud nikdo ani tak neuhodne,autora zítra odtajním.
Dvě jeho knihy vyšly u nás v 60. letech a pak už pod pseudonymem,který hádáme,nevyšlo nic.
Mně by v pátrání asi pomohlo upřesnění národnosti autora. Nějak se nemám čeho chytit.
Možná tedy - po dlouhém hledání mezi seveřany - Martti Larni (finská, 1909 - 1993) s řadou pseudonymů a dvěma knihami v 60. letech u nás vydanými, viz
http://www.databazeknih.cz/zivotopis/martti-larni-19606, ale neznám ani jméno ani tvorbu
Text příspěvku byl upraven 05.11.16 v 19:04
Soukroma uhádla jako první,takže jí předávám babu :-)
Bylo to těžké-od autora u nás vyšly jen dvě knihy a ještě k tomu strašně dávno. Ale jsou obě výborné,takže doporučuji :-)
Nad přírodními nevadskými kaňony vyrostlo zařízení velmi umělé, plné moderních technologií, robotů a holografie, které nepředstavuje žádný výzkumný projekt, ale praktickou vydělávající zábavu pro desetitisíce návštěvníků denně. Jak to tak ale s technologiemi bývá, může se něco porouchat, tady pak hlavní atrakce... Který autor skvěle popsal jak technickou stránku věci (před patnácti lety ještě dost sci-fi), tak atmosféru, která se z úžasu a radosti rychle změnila v hrůzu a děs všech přítomných.
Moderní technologie se v tomto zařízení neporouchaly jen tak samy od sebe, pár zákeřných hackerů za tím rozhodně stálo.
Hledáme autora, tak pustím informaci, že většinou píše ve dvojici, ale tohle napínavé dílo si střihnul sám...
Skoro, ale tenhle autor to není, ten je totiž zodpovědný pouze za Reachera a nepíše nikdy ve dvojici (mám pocit deja vu, že tuhle diskusi jsme tu ž někdy v minulých měsících vedli/y).
Text příspěvku byl upraven 06.11.16 v 15:04
Vložit příspěvek