Hádejte autory:)
Kdybys neuvedla nakladatelství, tak bych to nedala :-). Ale opět jsem se dozvěděla něco nového.
Tak já popřemýšlím a za chvíli sem něco hodím ;-).
Hledáme autora, který svými knihami dokáže říct velmi mnoho, aniž by použil slov.
Nene, tento autor je Čech.
Ale chválím odpověď, tak jak je hádanka koncipovaná, by to mohl být i on :-).
Také ne :-). S hledaným autorem má však společnou profesi knižního ilustrátora.
to som pochopila - karikaturista, alebo iba ilustrátor ? Born, Sliva, tých je.
Náš autor, kromě toho že ilustruje knihy, je též tvůrcem a scenaristou animovaných filmů. Obávám se, že oproti jménům, která se zde objevila, nebude tak známý, a proto napovím, že zde na databázi jsou u něj uvedeny pouze tři knihy - u jedné je autorem pouze ilustrací, zbylé dvě jsou zcela jeho dílem. Přestože jsou určeny mladším čtenářům, pobaví se u nich i dospělý. Autor má exotické "ptačí" jméno.
bingo! Bála jsem se, že vzhledem k tomu kolik čtenářů ho má ve statistice přečtených, ho tady nikdo neuhodne. A nakonec to ani netrvalo v řádu dní :-). Kdo nezná, doporučuji k nahlédnutí - je to sice čtenářsky zatím menšinová záležitost, ale vysoké hodnocení poukazuje na to, že Pávova leporela jsou opravdu zdařilá.
Předávám Ti slovo a těším se na novou hádanku.
Autorka, která se dožila skoro stovky, je i u nás nejznámější svojí 16-dílnou ságou, pojmenovanou podle rodinného sídla.
Text příspěvku byl upraven 14.11.16 v 22:45
No sedělo by to na Mazo De la Rocheovou a její Jalnu, ale ta se dožila jen 82 let...
Je to Mazo de la Roche se svou ságou o rodině Whiteoakových.
Co se jejího věku týká, spolehla jsem se na údaje zde: 1869 - 1961, ale podle anglické wikipedie je to jinak: 1879 –1961. No vida, jak se i takhle zde odhalují chyby - matou hádající a ještě to musím zde opravit.
Teď se ukažte:
Kterému českému autorovi se stalo osudným to, že se při cestování zdržel na hranici?
Nápověda: Hledaný autor měl přitom glejt, který mu měl zaručit, že se na hranici nezdrží. ;-)
Vložit příspěvek