Hádejte autory:)
Hm, básník a Amerika... to mi něco připomnělo...
Kdo tohle napsal?
Toto je divoké a zmítající se město, město těsné samo
o sobě, město na vlásku, město fungující s vypětím sil
a stále na samém krajíčku kterékoli zkázy a štrapáce.
A je New York dvakrát jiný. Jiný než ostatní města a jiný,
velmi citelně jiný jako město, které navštívíme, a jako
město, v němž máme žít. Asi tak jako je jiné zajet autobusem
a podívat se na činný vulkán a usídlit se na kraji
vulkánu a sledovat popílky a páry a dunění, den za dnem
a měsíc za měsícem, kdy jako to asi bouchne.
"Kto dá hlas dostane malé vreckové akvárium." Kto toto má na svedomí a ešte omnoho viac.
Jaroslav Hašek - parlamentní volby v roce 1911 se Stranou mírného pokroku v mezích zákona (a já jsem původně měla podezření na veskrze současné politiky)
do súčasných politikov by som si nehrabla ani vidličkou! Jasne že je to Jaroslav Hašek a získal možno malý počet hlasov, ale úctyhodných. A VlKa je naťahu.
Josef Lada
(o tom mikroregionu slyším prvně - co se jeden nedozví, že by kolektivní vědění, nikoli jednání, mělo něco do sebe?) ;-
Tuhle dámu nenajdete ani tady, ani na pultech knihkupectví (zbyly po ní jen poznámky), přesto je tu víc než přítomna: díky svému analytickému mozku a romantickým (literárně) genům dovedla skloubit vědu s poezií. A mj. se zasloužila o budoucí rozvoj počítacích strojů a programování. Přitom svého slavného otce - zákazem vlastní matky - nikdy nepotkala a na fotce ho viděla až ve své dospělosti... A byla nedotknutelnou múzou i dalších bardů.
Ano, tu jsem měla na mysli, celým děsně dlouhým jménem Augusta Ada King-Noel, hraběnka z Lovelace, rozená Byronová, zakladatelka počítačových věd a průkopnice tzv. poetické vědy obecně.
Člověku hned naskočí Hawking, ale tuším v tom nějakou čertovinu neboli tak snadné to asi nebude...
Díky, hádanku pojmu trochu odlehčeně:
Dílo kterého autora jdu dnes večer zhlédnout? :-)
Tak přátelé, už jsem se vrátil – a odpověď pořád nikde?
Zaznělo tam třeba: "Smrt nikdy nelže a lež nikdy neumírá."
No vidíte, a já myslel, že to bude jen tak pro legraci hádanka na pět minut. Přijde mi, že to není těžké: Toho autora jsem byl včera ZHLÉDNOUT a je to někdo slavnější než Irving. Je léto, bydlím v Praze... Kde jsem tak asi mohl včera být? :-)
Pokud to bude ten hodně slavný, pak by to mohl být Shapespeare. Z programu slavností ale už nejde zjistit, zda a co se vlastně včera dalo zhlédnout. Mistra ale zahlédnout jistě nešlo...;-)
Výborně, je to samozřejmě sám Shakespeare – byli jsme se podívat na moderní nastudování Hamleta.
A na řadě je Soukroma.
co znamená moderní nastudování? něco jako že hamlet s ofélií v džínách jedou na kole?
Jo, přesně tak. Kolo tam nebylo, ale džínsy, revolver a smartphony ano.
Jako mně by ta moderna sama o sobě nevadila, ale že použili ze Shakespeara tak čtvrtinu původního textu, to mě zamrzelo.
Vložit příspěvek