Hádejte autory:)
Autorka historických románů použila pro název jedné své knihy velmi známou léčivou bylinku.
Ne ne-název té knihy je ze dvou slov(bylinkové je jedno),autorka je Češka
Heřmánkové údolí
od: Hana Marie Körnerová
heřmánek jsem hledala dosud marně ;-)
Před časem jsem dávala hádat autorku, která v názvech svých knih použila nebývale mnoho zástupců živočišné říše - a byla to sama královna detektivky. U nás ale také máme autora, který sice holdoval jiným žánrům a napsal toho mnohem méně a je také mnohem méně známý, ale přesto se do jeho titulů (názvů i obsahu) dostalo relativně mnoho zvířátek, od domácích mazlíků, mořských savců, ptáků až po členovce.
Tipnete si, kdo to byl?
Hledaný autor psal dramata, eseje, pohádky, povídky a také odborná pojednání o svém druhém uměleckém oboru, ve kterém byl nejméně stejně dobrý a známý jako v literatuře.
Josef Čapek (a Karel jako spoluautor)?
Text příspěvku byl upraven 04.09.17 v 01:04
Hledali jsme opravdu Josefa Čapka - O pejskovi a kočičce, Pro delfína, Ze života hmyzu (tam jsou i ptáci a slimáci) ...
Text příspěvku byl upraven 04.09.17 v 10:11
Tentokrát budete hádat autora, který má nějaké zvíře v názvu všech u nás vydaných knih. Své knížky si i ilustroval.
Hm, oprava - jeho nejznámější knihy jsou sice o zvířátkách, ale v názvu mají jen jména, ne živočišný druh. Nevím, na co jsem myslela... Pro ostatní už to ale platí.
Text příspěvku byl upraven 04.09.17 v 15:04
Mám několik kandidátů, ale neprocházejí sítem roků a počtů (ročně vydaných ani společných knih)..., takže se chci ujistit, zda jsme doma, nebo v zahraničí? A stejným prostředím se myslí žánr?
Já zkouším Michel Jean Pierre Verne???? Ale časově mi to moc nesedí a hlavně - jestli tomu správně rozumím - syn dosud žije...
Vložit příspěvek