Hádejte autory:)
Já vím, že nejsi. Takže pro jistotu zopakuju hádanku, aby nezapadla:
HÁDANKA:
Následující úryvek pochází z vyprávění, které jeho autor směle přirovnává k příběhům o králi Artušovi a jeho rytířích kulatého stolu.
O jednom z hrdinů se tu praví, že
"...existovalo-li přikázání, jimiž spravoval své konání víc než ostatními pravidly, pak znělo takto: Za žádných okolností peří, hlavu a nohy domů nositi nebudeš, neboť bez těchto nemůže být drůbež identifikována."
Kdo je ten autor?
Hledá se východní mistr fantaskní až sci-fi povídky a její zkrácené verze, který u nás vydal dva knižní soubory, z čehož jeden je cílen zejména ty, kteří si zrovna nepřejí číst nic o sexu, krutosti či hrubém násilí, ani netouží o zmínkách o konkrétních událostech.
Je to těžké, tak napovím, že těm kratičkým povídkám se v jazyce autora říká šóto-šóto (samozřejmě po přepisu do latinky). Autor žil v letech 1926 - 1997.
Uznejte, že nápověd bylo už dost, takže je to jen otázka opravdu velice mírné snahy objevit málo známého, nicméně velice zajímavého autora.
Mimochodem jsem objevila i českou bakalářskou práci na téma jeho tvorby, takže nám doma tak cizí nebude...
...byl jsem požádán abych pokračoval ve svých hádankách, které se některým lidem líbí... na rozdíl od jiných
Takže občas se tu objevím........
ten hledaný je nakonec japonec - Shin´ichi Hoshi
...hledaný spisovatel ....jako novinář miloval kvalitní špioážní příběhy . Nějaký čas pobýval ve Švýcarsku. Přátelého vzali na výlet do jednoho nacistického koncentračního tábora a tam viděl fotografii nějaké ženy z východní Evropy, jak vede své tři děti do plynové komory. A to odstartovalo celé další vyprávění, které se pak přelilo do knížky.......
.....thriller boural světové žebříčky
spisovatel prožil mládí v klokanově...a několikrát byl v Praze
..není však australan, je velmi úspěšný scénarista a na rok 2018 plánuje další knižní jízdu vysočinou .... a nám nezbývá než čekat, čekat a čekat ....
Před lety mě nadchla čtyřidílná sága ze života pařížských finančníků, kde jsou zájmy rodiny nadřazeny všemu... Jeden z jejich dílů obdržel významnou literární cenu. Autor byl všestranně umělecky nadaný a jeho příjmení se dá snadno zaměnit s jiným spisovatelem.
Ano, jehož bychom pod jeho jménem vlastním - Charles Lutwidge Dodgson - snad ani nezaregistrovali.
Tak ještě jednoho "nebeletristu", ale také profesora historie: píše v jedné své knize, odkud se vzal člověk rozumný, zatímco v druhé (z loňska) nahlíží do budoucnosti, kde spatřuje něco jako člověka boha.
Páči sa mi táto vedecká linka témy, tak budeme pokračovať v rovnakom duchu.
Hľadaný autor je americký vedec, popularizátor vedy. Celý život pozerá ku hviezdam, ale pri zemi ho drží sila, vďaka ktorej získava v posledných rokoch najväčšie uznanie.
Tu v databázi má dve knihy, jednu ako spoluautor, jednu napísal sám.
Vložit příspěvek