Hádejte autory:)
Doufala jsem, že na mou hádanku odpoví někdo jiný, proto jí raději mažu a také mažu odsud pryč, sem nepatřím ....
Ať si žolíka užije, kdo chce.
Koka ??
Môžem ti dať zoznam mnou prečítaných 4 kníh, aby ďalšie hádanky boli iba z tých štyroch ?
No vidím, že se nic a nikdo nemění a pravidla se zoufale nedodržují, nikde.
Ne, to jsem jen poctivě, krátce a slušně odpověděla na zadanou hádanku ;-) A zadávající okamžitě vyletěl komínem.
Nechápu... Tak má soukroma více času na hádání než my ostatní... no a co? To kvůli tomu nemám hrát? Někdy je jediná, kdo je ochotný méně známou hádanku dohledat a posunout vlákno dál... mazat kvůli tomu vlákno je nesmysl. Čekám na další zadání k přemýšlení ;)
Tak se nenechám prosit (jak se dalo ostatně čekat...;-)
HÁDANKA
Hledaný proslul v náročné práci, a i když ho valná většina lidí zná i z obrazovek (a co si pamatuji, vypadá prostě pořád stejně a mluví se stejným mladickým zápalem), možná vůbec netuší, jaký je literát: zde má záznam 115 knih (!) a jen zlomek tvoří populárně naučné či odborné knihy z vlastního oboru. Většinou jsou to básně, detektivky či cestopisy, ale také překlady z jeho oblíbeného jazyka a prostředí (poštěstilo se mu tam vystudovat) - a za své knihy už posbíral i spoustu ocenění. A já se ptám, kdo to je (a taky kde na tuhle "vedlejší činnost" vůbec může brát čas při své odborné i manažerské vytíženosti, v práci i v organizacích autorských). A ještě přihodím: je také dramaturg a scénárista.
Text příspěvku byl upraven 27.03.18 v 00:21
Soukroma, vaše brutální a arogantní tvzení, že " zadávající okamžitě vyletěl komínem" je lživé. Ještě jsem nebyla zpopelněná :=)
Ne, nevyletěla jsem ani komínem, ani z kůže, jenom s vámi, osobně a jmenovitě s vámi, věčnou citátorkou wikipedie, odmítám hrát.
Hádací vlákna jsme před léty zakládaly (já, Rusalka, kní a další) pro zábavu a potěchu. Vy jste z nich udělala výukové bojiště, a tam já nepatřím.
Hledáme autora, který se jako jeden z mála Evropanů ve svém žánru prosadil i za mořem. Kvůli původu i pozdější válce měl problémy s vystudováním vysoké školy, nakonec získal diplom na lékařské fakultě, i když jeho původní volba byla jiná. S rodinou byl nucen opustit rodné město, později na několik let odešel dokonce i z rodného státu a zakotvil ve Vídni.
Jeho nejznámější dílo bylo několikrát zfilmováno. V jeho knihách se snoubí věda, filosofie a satira. Vytvořil dvě postavy, které se objevují v hned několika textech.
Hledaný dvě nejznámější díla napsal jako svá poslední, a to těsně po válce, kdy se rozhlédl po světě a viděl, kam asi spěje. Narodil se mimo Evropu a původní příjmení měl shodné s premiérem své země, který se narodil o půl století později. Pod jakým jménem ho ale zná celý svět?
Text příspěvku byl upraven 28.03.18 v 10:14
Ty dvě jeho nejznámější knihy jsme si tady rozhodně nemohli běžně koupit v době, kdy jejich obsah byl pro nás tak reálný, až to hezké nebylo.
Teď hledáme velkého, ale doslova opravdu velkého spisovatele. Začal sice se studiem angličtiny, ale nakonec vystudoval lékařskou fakultu, což uplatnil ve své tvůrčí, a to nejenom spisovatelské činnosti. Už jeho první kniha, kterou napsal za studií, byla velmi úspěšná a byla i zfilmována Také některé z pozdějších knih byly s různým úspěchem zfilmovány, ale jeden z filmů se stal skutečným megahitem. I když ve svých knihách občas odbočil k jiným žánrům, jeden specifická žánr přece jen převažoval.
hledáme žijící spisovatelku, nositelku Nobelovy ceny, marxistku, feministku. To by mělo být snadné.
Dnes by oslavil narozeniny jeden velmi známý spisovatel. Narodil se jako nemanželské dítě a příjmení převzal až od svého adoptivního otce. Prostřídal spoustu zaměstnání což se projevilo v jeho psaní.
Vložit příspěvek