Hádejte autory:)
Nikdy bych nevěřila, že mě dostane (u nás jediná vydaná) kniha od německého klauna a kabaretiéra, zejména na téma humor a štěstí. Ale stalo se - nicméně autor je rovněž lékař, který navrch vystudoval vědeckou žurnalistiku. Propaguje a trénuje zdravý smích a podporuje nadaci "Humor pomáhá lečit" (ono už jeho jméno je legrační na vyslovení a ještě je ověnčeno šlechtickým "von").
Ne, hledaný je padesátník, se záznamem a jednou zábavnou a poučnou knihou zde.
Tohoto autora tentokrát opravdu budete muset hledat (jeho jméno jen tak "uhodnout" nepůjde) - takže znovu připomínám, že jeho (jediná zde) kniha se mi velice líbila, a dodám, že ji proto doporučuji...
To celkem je, i podle fotky (naživo ho neznám) - kniha Štěstí není náhoda je vážně dobrá, jako jednu z mála z množství chrlených publikací pro "osobní rozvoj a uchování zdravého rozumu", které stačí jednou prolistovat a dost, si ji ponechávám jako klenot pěkně v knihovničce pro opětovné povzbuzení.
Tak jednu rýchlovku. Hľadaný autor sa mal stať pôvodne rabinom, ale našťastie "skončil" ako spisovatel. Zatiaľ len toľko.
Nestal. Študoval angličtinu, krátko pobýval v Paríži a Londýne, načo sa vrátil späť domov. Písal v angličtine, aj keď pochádzal z frankofónnej časti svojej vlasti. Inak rabínom bol jeho dedo.
Ač je tenhle pán znám z úplně jiného oboru, zvládl za svůj dlouhý život napsat i pár knih a obdržet cenu právě za literaturu.
Petass to uhodl. Politik, státník, který se dožil 90. let a získal Nobelovku za literaturu. Jinak můj oblíbenec.
hm, když je někdo celej život poslancem, tak to asi bude obor. stejně jako kdyby byl celej život třeba kadeřníkem.
Doufám, že to bude srozumitelné... Tím neutočím, jen tu mám dnes zmatek a nechci to tu brzdit :)
HÁDANKA
Hledáme moravského rodáka, který vystřídal opravdu pestrou směsici povolání, než se dopracoval k rozhlasu a redakční činnosti. Jeho hlavní dílo je natolik složité, že ani soudruzi mu moc nerozuměli a tak tvořil poměrně volně, nakonec však i na něj dopadla 70. léta. Není to rozhodně lehké a sluncem zalité čtení. Pár svých řádků věnoval našemu jinému mezinárodně uznanému velikánu.
V některých jeho textech se ztrácím dodnes, jiné jsem si oblíbila, každopádně je to pozoruhodný autor :)
Text příspěvku byl upraven 23.03.18 v 18:10
Ludvík Vaculík, o němž Zdeněk Svěrák jednou řekl, že to není normální člověk, nýbrž prorok, a nejspíš měl pravdu.
Woodward: nikoliv, hledáme básníka... :) ale jinak to na Vaculíka sedí taky :)
Vložit příspěvek