Hádejte autory:)
Dědeček herec, otec herec, matka režisérka. A hledaný? Má Magnesii Literu. :-)
Mě napadl Arnošt Goldflam, ale zadávala jsem ho sama nedávno, tak jsem si netroufla...
Tenhle autor, troufnu si odhadnout, tu tedy ještě nebyl (ale neověřovala jsem to):
Autor významného díla, které literární hrdina mnohem mladší, lidovější a známější hodnotí takto: "Obsah byl zajímavý, ale dalo fušku porozumět tomu."
To by mohla být Štafeta a "vzorný učitel" František Omelka - pamatuji si ho ze skript :-). O esperantu vím, ale trochu mě mate počet jazyků - angličtina, němčina, holandština, islandština a esperanto, což je 5.
No, ono to totiž není ono. :-(
angličtina, francouzština, ruština, esperanto
Text příspěvku byl upraven 24.07.18 v 19:30
Ten mě napadl hned, ale myslela jsem, že je teď snaha nedávat stále stejné spisovatele, takže jsem to ani nezkoušela.
Ještě mě napadá Václav Havel, Pavel Kohout.....
Jestli to pomůže, tak toto zadání je vedlejším produktem včerejší/dnešní zeměpisné hádanky. :-)
To nepomohlo, to ji přímo zodpovědělo:
Vítězslav Nezval - a to drama si třeba někdy můžeme zase dát vedle, zajímavé místo ku hádání ;.)
Okamžitě mě napadla "Reportáž psaná na oprátce" - být to ve vedlejším vlákně. Omlouvám se, že znevažuji vážnost hádanky, ale nemohla jsem si pomoci :-).
To mě nenapadlo - takže ne.
Hledá se opravdu český spisovatel, to by mohlo pomoci.
Stále hledáme českého spisovatele s nejpevnějším krkem (1918-1924), mezi stejně "postiženými" umělci ve skupině je už jen jeden, který krom své hlavní činnosti také píše, i v bratrské dvojici.
Vložit příspěvek