Hádejte autory:)
Ještě musí soukroma potvrdit správnost!!! Třeba jsme vedle jak ta jedle. :-)
Já bych s dovolením potvrdila správnou odpověď ;-)Sama jsem četla Skálovou, druhou jsem objevila náhodou a teď se mi k tomu hledání - zda bulteriér či bull terrier - jsem objevila ještě "chudáka" Bulíka (autora ;-).
Těch posledních tří komentářů výše jsem si nevšimla - přišla jsem, když bylo 9! příspěvků, a to už bylo na mě moc - přetočit stránku. Ale moje potvrzení přišlo v pravou chvíli.
intelektuálka si to schválila, tak snad aby zadala
Text příspěvku byl upraven 23.08.18 v 18:34
Ale kdepak, nic jsem si neschválila - pochopila jsem to jinak...jako správnou odpověď...
Hádanka :
Hledáme autora pro dívku s vysokým IQ, která má silné sociální cítění
Už jsem celá napjatá, který z finalistů to bude - a Lenka27 si zatím loví v sousedních vodách...
Sám autor o svém hrdinovi říká, že je mužem, kterým by chtěl být. Jeho hrdina má i životopis podobný autorovi, studoval dokonce stejnou školu.
Fiktivní postava (figuruje v několika veleúspěšných románech) má vlastní webové stránky. Narodil se 22. června 1964 v USA. Hledaný spisovatel se narodil v tentýž den a tomtéž místě.
Dobré ráno, zkusím se svou troškou do mlýna - Dan Brown? I když o těch starších ženách moc nevím...
Ano, je to Dan Brown, jeho manželka Blythe je dvanáct let starší. Seznámili se v době, kdy se ještě pokoušel prorazit jako country zpěvák a právě ona si všimla, že více než hudebním, disponuje literárním nadáním. No a Robert Langdom si užíval se starší Katherine Solomon, šéfkou Světové zdravotnické organizace Elizabeth Sinskey. Tak toť k "starším ženám".
ddkk je na tahu.
Díky...takže:
Jde o osobu, která patří mezi nejuznávanější spisovatele své země, i když se narodila (ta osoba) v jiné zemi. Tam také strávila část závěru svého života. Jeden z jejich autobiografických románů byl krátce po vydání dvakrát poměrně rychle za sebou zfilmován.
Přidám, hledaný autor měl blízké osobní a pracovni vztahy s Palestinou a Izraelem.
Vložit příspěvek