Hádejte autory:)
Lovila bych v severnějších vodách...náš hledaný umřel ve své domovině...
Jinak díky za připomenutí těchto dvou pánů.
Text příspěvku byl upraven 26.08.18 v 19:37
Vzhledem k nedělnímu večeru, dám další nápovědu...vloni jsme si připomněli 110 let od smrti zmiňovaného krajana...
Text příspěvku byl upraven 26.08.18 v 20:04
...a když napíšu, že hledaný patří k velikánům nejen své země, ale i velikánům světového dramatu...
Ve svém vyprávění o dovolené s dcerou autor vzpomíná, jak si ho lidé pletli s jiným, mnohem slavnějším autorem.
Ptám se na jména obou autorů.
Ja by som skúsila istého Hemingwaya a pána Wericha? A plietli si najmä Wericha s Hemingwayom a iba raz tuším naopak
To souhlasí. Myslím, že naopak si je nepletli, jen jednou, když si ho už bůhví kolikrát spletli a Werich se domníval, že přišel další moula, co si o něm myslí, že je Hemingway, nějakej pán Wericha překvapil, když ho doopravdy poznal. Máš babu.
mne sa páčilo keď sa textárka stretla s učiteľkou z materskej škôlky a zaznela prekvapená otázka: "Jé vy ešte žijete?"
Smie sa hľadať aj kolektív autorov ?
Hľadáme autora, ktorý sa okrem iného venoval porovnávaniu cien jednotlivých umeleckých diel 20. storočia.
Text příspěvku byl upraven 26.08.18 v 23:32
Hľadáme autora knihy, v ktorej sa porovnávajú ceny jednotlivých umeleckých diel 20. storočia.
Autor udržiaval dlhodobo dobrý vzťah so svojou vlastnou manželkou.
Hľadáme autora knihy, v ktorej sa porovnávajú ceny jednotlivých umeleckých diel 20. storočia.
Autor udržiaval dlhodobo dobrý vzťah so svojou vlastnou manželkou.V jednom inom diele zase hlásal, že aj pračka je len človek - to asi vyšlo iba v nemčine. Takže pomôcka - nemecky sa vraj naučil z prekladov svojich kníh.
Autor udržiaval dlhodobo dobrý vzťah so svojou vlastnou manželkou.V jednom inom diele zase hlásal, že aj pračka je len človek - to asi vyšlo iba v nemčine. Takže pomôcka - nemecky sa vraj naučil z prekladov svojich kníh. Autor mal rád špenát už ako dieťa.
Autor udržiaval dlhodobo dobrý vzťah so svojou vlastnou manželkou.V jednom inom diele zase hlásal, že aj pračka je len človek - to asi vyšlo iba v nemčine. Takže pomôcka - nemecky sa vraj naučil z prekladov svojich kníh. Svojho času bol jedným z najpredávanejších autorov v Nemecku. Autor mal rád špenát už ako dieťa.
Autor udržiaval dlhodobo dobrý vzťah so svojou vlastnou manželkou.V jednom inom diele zase hlásal, že aj pračka je len človek - to asi vyšlo iba v nemčine. Takže pomôcka - nemecky sa vraj naučil z prekladov svojich kníh. Svojho času bol jedným z najpredávanejších autorov v Nemecku. Autor mal rád špenát už ako dieťa.
Dostal aj ponuku na post ministerského predsedu ale s vďakou odmietol.
Tipnu si Ephraima Kishona, ten měl manželku nejlepší že všech. A umění rozuměl. A “pračka je jen člověk”, to mi také k němu sedí.
Díky za skvělou hádanku. Prohrabala jsem knihovnu a povídku o pračce útěkářce jsem našla (např. ve sbírce Inkognito v Praze). Znám ji, samozřejmě.
Takovou pračku měli moji rodiče, zn. Tatramat. Při ždímání se na ní muselo ležet, aby neutekla.
niet za čo, už som myslela, že nik ani len neškrtne - inak tá Picassova sladká pomsta je niečo super pre "milovníkov" umenia. Myslím, že mal vyštudovanú kunst históriu.
Isserley je to Ephraim Kishon a máš bábu a my by sme poniektorí radi hádali, než sa zase pekelne oteplí.
Dlouho předtím, než se stala slavnou spisovatelkou, se proslavila tím, že své kuře naučila chodit pozpátku.
Vložit příspěvek