Hádejte autory:)
Filosofie, učení, cesta..., to nebude Homér ;-) Hledaný je - podle všeho - o něco mladší a úplně odjinud.
Ach tak, to jsem špatně pochopila: cesta - odysea.
Filozofie z dávných dob mimo antické území by měla být Čína. Přes Konfucia jsem se tak dostala k osobě Lao-c ´, který položil základy taoismu.
Ještě že jsem si vzpomněla, že mám zadávat:
hledaný autor získal Pulitzerovu cenu. Byl vědec, byl poradcem jednoho z amerických prezidentů v jistém specifickém projektu, byl autorem jednoho velmi speciálního poselství, které se od nás rychle vzdaluje.
Nikoli, byl poradcem jiného prezidenta (jednoho), a jeho Poselství ... je od nás již hodně, hodně daleko.
Knihy a květiny jsou pro mne, stejně jako mnoho dalších lidí, právě tak nezbytné jako denní chléb. V tomto smyslu se ovšem vyjádřil už dávno velký spisovatel, který?
Je jich hodně, tak já zkusím Neil Spring. Ale vlastně to nemusí být roční období, může to být myšleno jinak. Možná by nebylo špatné upřesnit období.
Text příspěvku byl upraven 25.09.18 v 21:55
sú 4 - to nie je až tak veľa. Ale sú v rôznych historických obdobiach a jazykoch. Nejaká Vesna Tvrtković?
Já to chápu spíš jako název časového období, ne ročního - jako Napoleonská éra, nebo Májovci apod. Ale žádný konkrétní tip nemám...
Chápu to stejně jako Petass - a vyšel mi z toho Daniel Adam z Veleslavína.
Pocházel z vážené měšťanské rodiny. Svou činností velmi ovlivnil českou literaturu, proto období, kdy působil, nazýváme dobu veleslavínskou. (wikipedie)
Hledá se publicista, mořeplavec a dobrodruh, který zároveň patřil mezi nejznámější experimentální archeology a antropology.
Encyklopedista, učitel církve a patron, bez něhož by nám to tu tak dobře "nesvištělo". Ostatně i jeho atributy používají zdejší uživatelé prakticky pořád.
Isidor Sevillský? Ale nevím zda jsem nešla historicky moc daleko...
Ano, Isidor ze Sevilly - teprve včera jsem zjistila, že má být patronem internetu a počítačů vůbec a že jeho atributy jsou pero a kniha, tak se hned běžím s tímto zjištěním podělit v té správné komunitě ... A ta jeho Etymologie ve dvaceti dílech, "encyklopedie všeho", to vypadá taky mimořádně.
... a VladiKlaisner je po delší době zpět a hned zadává
Text příspěvku byl upraven 26.09.18 v 19:27
Vložit příspěvek