Hádejte autory:)
no a na záver by som tú lodičku zvanú "Africká kráľovna" nechala buchnúť. Trosky a Forestera prenechávam soukromej.
Text příspěvku byl upraven 03.10.18 v 00:08
zapomnělas na "torpéda" - a ten film byl skvělý
trosky žádné nechci, zato Forestera kdykoli ;-)
Kryl, Horáček, Hrabal, Werich? Posledný to má v mene. Ale v našich vodách jednoznačne Hviezdoslav.
Ne, ani jeden. Slova jeho tvorbu přímo definují. A to v milionových nákladech. Už přes sedmdesát let.
...přes sedmdesát let je tomu klíčovému dílu plnému slov v různým podobách a určeních. My jsme se s ním ale komplet seznámili nedávno.
Slova, slova, samá slova a zase slova (slýcháme je často v podání různých interpretů)... - básník, textař, scénárista, surrealista, ročník 1900, a to už by snad mohlo stačit.
Francouzský básník a dramatik, homosexuál, který se několikrát léčil ze své závislosti na kokainu.
Je jich více, ale nejvíce mi zapadá do puzzle Jean Cocteau - ze závislosti na opiu se léčil po smrti svého přítele Raymonda Radigueta.
Je dobře, že tu prokazatelně nemáme drogově závislé: opium (v odpovědi) a kokain (v zadání) není totéž - získávají se ze zcela odlišných rostlin.
soukroma: asi jsem měla chybné informace, omlouvám se, jak vidno, otázka i tak zodpovězena.
Omlouvám se za prodlevu, musela jsem odcestovat.
Nenašla jsem žádnou zmínku, že by se Jean Genet léčil ze závislosti na jakýchkoli drogách, nicméně samozřejmě se můžu mýlit. Ale bylo by zajímavé rozebírat drogové závislosti autorů v jiném vlákně, je jich požehnaně.
Hádanka:
Kam jdeš?" "Koupit si provaz, abych se oběsil." Slova byla míněna zcela vážně na otázku spolužáka a hledaný skutečně se pokusil několikrát o sebevraždu. Koho hledáme?
Hledáme francouzského homosexuálního spisovatele, básníka a dramatika, který ve svém díle zužitkoval zážitky z Čínské čtvrti v Barceloně, kde to byl samý bordel, morfium a kokain.
Vložit příspěvek