Hádejte autory:)
V děsné době jej označili za „tvůrce bez odpovědnosti, který kazí mladou inteligenci recesí“.
Básník jež umřel předčasně na tuberkulózu, inspirován Nietzschem a pohřben na zahradě svého přítele.
... přidávám další tentokrát historicko-zemepěpisnou nápovědu: hledaný básník zemřel v italském lázeňském městě, kde pár století před ním skonal i český král.
Bohužel jsem si spletla téma, takže Ulriška mi to vyfoukla v obou vláknech :-).
Já jsem se tady s odpovědí neinspirovala, ale pokud, Lenko27, chceš, zadej ve 3 indíciích, až to VladiKlaisner odsouhlasí. Byla jsi rychlejší! ;-)
Už jsem se začala bát, že tohoto básníka, kterým se nechala inspirovat nejedna česká rocková kapela, nechce nikdo odtajnit. Ulriska to uhadla i v tomto vláknu a já nechám jen na ní, jak se s Lenka27 podělí o zadávání.
Mladší bratr hledaného by se odhaloval snáze, neb jeho jméno všeobecně známo je.
Hledaný povoláním lékař pár vlasteneckých básní po sobě zanechal.
Text příspěvku byl upraven 14.10.18 v 19:13
Přírodovědec, fotograf, filmař a také - v krušné době - ředitel ZOO.
Spisovatel, básník, grafik a ilustrátor, vyučený knihvazač, spřízněný s Mikulášem Alšem. Podle jedné jeho postavy je nazvané i jedno nakladatelství.
Josef Lada byl Alšovým obdivovatelem, ale o tom, že by byli příbuzní, nic nevím.
Další hrátka se shodným příjmením, tentokrát bez prokazatelně příbuzenského vztahu:
Náš autor se asi nejvíce proslavil dobrodružným románem pro mládež, který nádherně ilustroval jeho mnohem slavnější jmenovec.
Vložit příspěvek