Hádejte autory:)
.. a dokonce ne jen jednoho ;-)
Alexander Pope je správné řešení rébusu i správná odpověď na popis autora.
Hun přebírá zde, jakož i v zeměpisném vlákně
Děkuji a házím: Byl to Polák, narodil se v Itálii a zemřel ve Francii. Jo, a psal básničky.
mohl by to být Guillaume Apollinaire - ten byl navíc ještě napůl Bělorus, aspoň wikipedie to tvrdí
Slapové jevy nejen vládnou Zemi, ale i lidským životům, jak trefně vzletnými slovy vyjádřil ve svém díle o velkolepé postavě historie skvělý autor.
Známý citát inspiroval i královnu detektivek: jeho zlomek se stal titulem jedné z jejích méně známých knih.
To jsi na dobré cestě. Takže teď už bude hračka odhalit autora následujících slov (lze najít i jiné překlady):
"Je čas přílivu a odlivu,
jenž vládne světu.
Příliv žene ke štěstí.
Však kdo jej promešká,
ten nadosmrti se brodí strastiplně mělčinami. "
Hledáme super-autora ;-) mj. díla o super-hrdinovi, který ale opravdu existoval a který vzbuzuje obdiv (i úžas a strach) po dvou tisíciletích.
Tento prozaik, básník a dramatik byl Člověk, který Miloval a bojoval za Správnou věc a psal O tom.
Furt mlčím jak ryba, neb mě nenapadá žádná hádanka....
Text příspěvku byl upraven 03.12.18 v 18:37
Ano, Vladimír Majakovskij :-). Poskládala jsem to z názvu knih, doufala jsem, že budu originální. Vladi, jste na řadě.
Moje hádanka:
"Jinak ale myslím, že jsem jak se říká „držák“ i svou osobností. Prostě dost snesu."...řekla spisovatelka, kterou hledáte. Život ji vskutku nešetří! Původním povoláním je zdravotní sestra. Za knihu, která souvisí s Bohem a vírou získala Magnesii Literu. Píše nejen pro dospělé.
Hledaná autorka napsala knihu, která je tak trochu autobiografií... Je to velmi syrové psaní nejen o poruše příjmu potravy...
Vložit příspěvek