Hádejte autory:)
No jo, no jo... prokletí lehkého zadání: nikdo si zatím ani neškrt'. Co třeba přihodit indicie?
Autor je krajan a jeho (zejména) básničky těší naše oči a občas namáhají bránici už bezmála 50 let (soudě dle datace jeho prvotiny).
S radostí zjišťuji, že je stejně jako já severočech, i když mne od jeho rodiště pár kilometrů dělí...
Zůstaňme doma. Autor svým příjmením, když jej uhodnete, váš úspěšík potvrdí.
tak co třeba ... Vojtěch Jasný (sice především filmař, ale jako autor tu je)
Nikoliv, hledaný byl spisovatelem především a úspěšík s Jasný moc neladí.
asi nerozumím zadání: "jasný" potvrdí (jak chtělo zadání), ale "úspěšík" novotvar neladí s ničím ;-)
takže další tip Ota Filip bude taky vedle (kdo udodne, má filipa ;-)
Text příspěvku byl upraven 17.07.19 v 15:10
Jen tleskejte, sám nevím, jak jsem na to přišel. Teď zas abych něco vymyslel. Moment.
jó, to chtělo hlavinku na takovouhle trefulku a úspěšíček (toť místo potlesku) :-)
Jejda, Trefulka mě napadl hned, ale řekl jsem si, že tak průhledné to nebude. :-)
Kdo napsal básničku, z které pochází následující úryvek?
Já vzal si ženu svárlivou,
to vprostřed listopadu,
můj život pecí ohnivou
se stal pro její vádu.
Já dlouho nes ten těžký kříž
a trpěl bez milosti,
však teď je tomu konec již,
neb smrt jí řekla: Dosti!
Text příspěvku byl upraven 17.07.19 v 21:16
Domácí autor, jehož jméno zaznívá v označení roztomilého sudokopytníka. Dokonce dvakrát.
Ne, celé příjmení domácího autora zazní hned dvakrát ve jméně roztomilého malého sudokopytníka s růžky, který u nás ovšem domovem není. Spíš hleďte jižním než severním směrem.
Hledaný byl především básník; i to jméno miniaturního roztomilého turovitého tvora je zvukomalebné - popisuje krátké varovné volání, které běžně používá.
Vložit příspěvek