Hádejte autory:)
Doma není nikdo prorokem. Ve své rodné zemi, do níž se vrátil po hrůzách války se nakladatel zalekl syrovosti výpovědi a knihu stáhl z pultu. Za oceánem se stala bestsellerem.
Hádaný spisovatel se dožil úctyhodného věku. Jedna z jeho knih má v názvu všeobecně známé vulgární slovo.
Kniha se ocitla dvakrát v odpadu. Sama jsem ji četla, těžko zaujmout stanovisko, ale odpad jsem dala jen jednou - propagace islámu. Co ještě dodat zajímavé jméno autora - jeho druhá část je shodná s našim mediálně nechvalně známým politikem a lékařem, který měl to štěstí, že nacházel peníze na neuvěřitelných místech, aniž by prý o tom věděl.
2x v odpadu je třeba A Bůh pravil: Musíme si promluvit! - H.Rath
Text příspěvku byl upraven 28.07.19 v 19:24
mne chýba k úplnému šťastiu a možno aj rozlúšteniu štatistika písmeniek - počet čiarok a páuz.
Rath je v druhé části příjmení. Křestní jméno je shodné s panem spisovatelem kriminálních románů. A tvorba je v rodné zemi přijímána dodnes rozporuplně, aby ne, když se zabývají nepříjemnými aspekty dějin.
Zkusme se vrátit ke knize , jejímž názvem autor vyjádřil jaderně vztah k zemi (je to obecné pojmenování, zeměpisně se jedná o kontinent).
No, když se nikdo neobtěžuje, tak nakonec jsem to našla dle nápovědy, v angličtině (ani nechci vědět obsah a český název):
autor Edgar Hilsenrath
Ahoj, snažím se vzpomenout si na knihu, která má následující parametry... Ví někdo autorku? Vím, že ji napsala slovenska autorka, byla v češtině, z vesmíru, na obálce byla ženská postava ve stříbrném kostýmu. Byla o únosu žen mimozemštany. Díky moc
Text příspěvku byl upraven 30.07.19 v 16:17
....příspěvek Jacindy sem nepatří, nicméně odpověděl jsem na dotaz SZ ...asi není potřeba se k tomu tady vracet ....
Vyřešeno..........
Text příspěvku byl upraven 31.07.19 v 11:36
Omlouvám se za prodlení - prázdniny - soukroma má samozřejmě pravdu. Je to Edgar Hilsenrath a vzhledem k tomu, že více informací není požadováno, pouze předávám.
Autor se ponořil do zkoumání svého původu tak náruživě a úspěšně, že mu z toho zůstal nejen vášnivý zájem o rodokmeny, ale vyrostla i chuť o napínavých pátráních v nich psát romány.
Najednou jsem zajel k okraji chodníku na místě, kde se nesmí parkovat, vypjal jsem motor, opřel jsem se o sedadlo, rozesmál jsem se a nemohl jsem smích zastavit. Ruce, paže a ramena se mi otřásaly automobilistickou nervozitou.
Staromódní policajt s pěkným brunátným obličejem a s mrazivě modrýma očima se ke mně naklonil do budky. „Copak je s vámi, Macu, jste opilý?“ zeptal se.
Řekl jsem: „Pane strážmistře, projel jsem v tomhle vehiklu celou naši zem – hory, roviny, pouště. A teď jsem se vrátil do svého města, kde bydlím – a zabloudil jsem.
Šťastně se zazubil. „Nic si z toho nedělejte, Macu,“ řekl. „Já jsem minulou sobotu zabloudil v Brooklynu. No tak, kam se chcete dostat?“
A takhle přijel cestovatel zase domů.
Kterejpak cestovatel to napsal?
...ještě jednou dnes .....řekl bych, že to byl "slavný cestovatel" John Steinbeck
Text příspěvku byl upraven 01.08.19 v 21:13
...kdopak napsal dobrodružství českého továrníka a jeho syna na ostrovech Fidži?
Vložit příspěvek