Hádejte autory:)
jména v pořádku (k tomu poslednímu mne napadl jak na potvoru mohorita - žádný podnět k diskusi, jen ohavná asociace, ani nekontroluji pravopis)
předávám
Příjmení hledaného autora také může vést ke snadné záměně. Zvlášť v této zemi (ač u některých našinců se k němu přidává přípona "ura" a u některých cizinců přípona "ov"). Ovšem domnívám se, že tohoto autora lze identifikovat podle toho, že svým psaním dělá svému příjmení vlastně ostudu. Prosím celé jméno autora.
Čech-ura/-ov, ale který Čech odpovídá poslední části zadání, to opravdu netuším... Svatopluk to nebude
Pokud je mi známo, autor začal psát relativně nedávno (a to z lidského, nikoli geologického hlediska). Poslední kniha mu vyšla cca před 4 lety. (Slůvko zatím jsem neuvedl jen proto, že doufám, že již nepíše. Ale jist si tím nejsem.)
Hádáme autorku, která má stejné jméno jako náš výborný malíř, a taky jeden komik/taky známý a výborný/ Ona mâ samozřejmĕ ová na konci.
To je takový to , kde byla p. Burianová. Akorát to možná bylo už na jaře. Ale já jsem se dívala až na podzim.
Tak Ulriško zadávej, já jen popostrčila jak se říká "v rámci zkvalitňování a urychlení procesů" ;-)
Tak jo.
Hledaný svůj život spojil především s divadlem, dvěma byl dokonce prvním ředitelem. O diváctvo se nebývale staral vypravováním divadelních vlaků.
Tak zkusíme opak:
Tipnul bych si, že leckteré dítě mohlo mít z jeho osobitých pohádek strach.
Autor není největší Čech. Není ani Čech a není ani fiktivní. Ač se to podle jeho jména nezdá, narodil se ve Velké Británii.
Vložit příspěvek