Hádejte autory:)
Tak prozměnu dobré ráno! (nebo spíš dobré poledne, ale o víkendu je pro mě 11 hodin ještě ráno.:))
My aktuálně pracující to máme trošku jinak :-) Rusalko, překvap nás něčím
Text příspěvku byl upraven 15.09.13 v 11:07
Určitě jsi. Včera před půlnocí jsem vyhlásila žolíka a ty jsi tu první, takže podávej.
Tak jo.:-)
- prostřední z 5 sester, zároveň nejstarší ze tří sester - spisovatelek
-část života pracovala jako učitelka a guvernantka a tuto práci popsala v některých svých románech
Jo, je to Charlotte.:-) Tak jestli nechceš dávat dalšího, tak předej žezlo někomu jinýmu.:-)
Rychle se toho někdo chopte, protože mě právě napadl autor, po kterém budete pátrat hodně dlouho. Tak ať hrajeme a neproklínáme Lensiiee :-)
Dobře. Budu hodná a pokusím se dát co nejvíc nápověd
- autor psal německy, ale v Německu nežil ani se tam nenarodil
- většinu života žil jinde než se narodil a než umřel
- neumřel tam kde se narodil
:-D
- má zde vloženou jednu knihu, která má v názvu jméno květiny
- vystudoval bohosloví a filozofii
A pokud bych ti mohla rozšířit i ty turistické, tak doporučuji Sealsfieldův kámen v NP Podyjí
To bylo za ten lysozom:-) Ale přiznávám, přítel Google věděl, siena ani netušila...
hledaným bude tentokrát žena:
- její matka byla Dánka, otec věhlasný norský archeolog
- jejími hrdiny jsou hlavně ženy, ač odmítala feminismus
- zemřela ve městě, které bylo pořádajícím městem zimních olympijských her
googlík taky poradil, ale přenechám to někomu jinýmu, protože jí taky neznám a dneska jsem už stejně vkládala.:-P Jen jsem chtěla vědět...:-)
Ono i to hledání není vždycky jednoduché, takže se vůbec neostýchej...a sem s tím jménem!
Nejsem si 100% jistá, ale mohla by to být Sigrid Undsetová...tím doporučuji úžasnou knihu Jenny.
Vložit příspěvek