Hádejte autory:)
ano, je to S.Berry ...Janina2609 může pokračovat
Text příspěvku byl upraven 06.06.21 v 08:13
Spisovatel sci-fi, vydává internetový deník, záliby-fotografování, Japonsko, psi
...soukroma chtěla něco těžkýho ....minulou otázku jsem plácl podle reklamy, která se mi otevřela na DK /S.Berry a jeho novinka/......
Včul budeme hledat:
Narodil se v Normandii, napsal více jak 50 knih .... dobrodružných, sci-fi románů a krimi ...
hodně psal pro mládež a taky pro dědky jako jsem já, který se rád vrací do Oldies doby.
Dostal cenu Francouzské akademie .....
a stvořil detektiva, jehož příjmení je stejné, jako příjmení jiného detektiva, stvořeného
úplně jiným spisovatele z jiné země....
výborně, soukroma může zadávat a já se zase uložím k letnímu spánku...
Dožil se přelomu milénia, přestože se narodil ještě před koncem 19. století! Narodil se v Cordobě, ale ne té na Pyrenejském poloostrově. Napsal kolem 50 děl, ale ze španělštiny byla přeloženo jen málo, u nás vyšla kniha jediná, teprve vloni, a to už jí bylo 86 let. Ale určitě utkví, nejen názvem, ale i obsahem.
Tuhle lahůdkovou víkendovou hádanku doporučuji spojit s paralelní, kde se pídíme po hrdinovi. A kdo uhodne jedno, snadno doplní druhé.
Je cosi shnilého ve státě...
Řve jako...
Za vším hledej...
---
Kdo správně doplní, uhodne.
Národnost a pohlaví dobře, jméno nikoliv. Mám na mysli jinou dánskou autorku, ač uznávám, že Karen Blixenová by mohla být právoplatným řešením mého rébusu.
A abych napověděl: Mnou hledaná autorka se narodila rok po smrti paní Blixenové.
Ano, hledal jsem tuto autorku. Soukroma může zadávat a u m.gray si píšu malé bezvýznamné plus za snahu. ;-)
HÁDANKA
"Ať vstanu, kdy vstanu, probudím se v deset."
Kdo na sebe prozradil tuto tvrdou a bolestnou pravdu?
A měl také malou ženu, která v nestřežených chvílích praktikovala hru na smyčcový nástroj.
Jestli se ta žena navíc po bytě pohybuje jako cukřenka, tak by mělo jít o Miroslava Horníčka (Dobře utajené housle).
Hledaný autor byl nejen velmi mnohostranně nadaný, ale i úspěšný v řadě uměleckých i politických aktivitách. Sám uvádí, že psaní příběhů bylo pro něho únikem do dob minulých, s cílem najít odpočinek a vyrovnání s dobou současnou.
V literární činnosti autora proslavil především hlavní hrdina, kterého objevil ve smyšlených příbězích jiného, navíc anonymniho autora. Tyto příběhy nejen přeložil, ale sám následně o postavě napsal řadu úspěšných románů a povídek.
Vložit příspěvek