Hádejte autory:)
Ano, to je on . V Mladém světě jsem si vždycky nejdříve přečetla jeho fejeton. Byly vtipné a zajímavé.
Fejetony hledaného přinášejí poučení i pro naši dobu, třeba ten o třídění odpadu...
Stovky fejetonů a povídek, zejména z pražského prostředí, napsal jiný spisovatel a novinář. Barvitě v nich zachytil tehdejší život různých vrstev obyvatelstva i náhled do domácností své doby .
Když jsme u těch fejetonistů, já za dob svého mladšího mládí nejvíc milovala ty, které z jednoho evropského souostroví psal jako zahraniční zpravodaj pán, kterého poctila svým pozváním na zahradní party i sama královna. Jestlipak budete vědět o koho jde...
Přestože zde má 82 knih, hledaný snad ani spisovatelské řemeslo neuvádí mezi všemi svými uměleckými dovednostmi..., nebo někde na konci dlouhého výčtu, či je schováno pod jinými obory a žánry.
... A pokud by jedna vydaná kniha odpovídala jednomu roku života hledaného, tak by mu scházelo ještě 8 (a už další kousek) knih do počtu.
Který světoznámý a oblíbený autor začínal kariéru tím, že lepil štítky na lahve?
Dnes už zase často slyšitelná hudební modlitba v sobě obsahuje nadějeplný verš z literárního díla, svým způsobem závěti, českého velikána.
ano, „Věřím i já Bohu, že po přejití vichřic hněvu, hříchy našimi na hlavy naše uvedeného, vláda věcí Tvých k tobě se zase navrátí, ó lide český.“. (Kšaft umírající matky Jednoty bratrské, 1650)
Vložit příspěvek