Hádejte autory:)
Který autor se ve svém díle zmiňuje o podivuhodné civiizaci, která jako jediná v celém vesmíru vynalezla intimspray dřív než kolo?
A trochu i naváži...
...Muž "autorova" genia, který hýřivou obrazotvorností dokázal stvořit druhý kosmos vedle kosmu zemského, bude při bezvýznamných episodách svého soukromého života jen zřídka kdy schopen vždycky se přidržovat přísně střízlivé pravdy; všechno se u něho bude podřizovat suverenně přetvářející libovůli jeho vůle...
Hledáme autora, který se přes všechna protivenství, všem navzdory, rozhodl státi se spisovatelem. Než se ale propsal k "velikánu", zapojil se do "továrny na romány". Jak vidno, ta není výdobytkem současnosti, ale setkáváme se s ní již na počátku 19. století...
téééda, siena, už dávno jsem s takovou zvědavostí nečekala na vyluštění zdejší hádanky! No jsem jsem tedy vážně napjatá, protože nejen že nevím, ale ani netuším, ani za mák ....
Ale nepovídej Koka...docela přímočaré bude rozluštění, žádná velká záhada, uvidíš:)
Text příspěvku byl upraven 23.07.15 v 19:21
Pardon...jsou současníci, moc se omlouvám za zavádějící údaje!!! Jsem to popleta...tedy pro zopakování, přihořívalo navzdory věku:)
Text příspěvku byl upraven 23.07.15 v 20:14
Konečně jsem pochopila zadání a tipuji, že je to Honoré de Balzac! (Nejdřív jsem měla pocit, že to bude muset být nějaký scifista, když tam šlo o paralelní kosmos :=))) já popleta! )
Neříkala jsem to...sám velký Stefan Z. to byl, kdo tě kosmosem zmátl:)
Začala jsem jeho Balzaca číst předevčírem a postupně zjišťuji, že mi spousta věcí o životě "mého" Honoré de B, zůstala dosud utajena...
Koka, předávám písmo...a zároveň se woodvarde omlouvám za zmatky, nemám dělat vice věcí najednou, pak to takhle dopadá...
Hledáme jméno, resp. spíše umělecký pseudonym autora, který ve své plodné tvorbě před fikcí upřednostnil beletrizovanou podobu faktografických knih, kromě jiného i o těch, kteří tady byli před chvílí zmíněni. Jeho tvorbu velmi uznávám, neboť si uvědomuji, jakou spoustu pramenů musel přečíst místo nás, aby nám už životy slavných podal "hotové". Kdo to byl?
Mě by do toho popisu zapadl André Maurois. Vzpomněl jsem si na něj v souvislosti s tím, že mají rodiče doma v knihovně knížku Tři Dumasové, tak mi to hezky sedlo :-)
pravda, podle té knihy vznikl dost dobrý třídílný TV film s Menšíkem v roli Dumase. Byla to jeho životní role.
Děkuji. Já budu hodný a nebudu to tolik komplikovat. Hledaný autor se zabýval především psaním sci-fi, populárně-naučné literatury a měl rád záhady. Podobně záhadná byla i jeho smrt. V jedné z z knih Ondřeje Neffa je tento autor (jedno jeho dílo) v popředí zájmu. Asi to není tak těžké, tak se předem omlouvám, pokud to není dostatečná výzva :-)
Vložit příspěvek