Hádejte autory:)
Ve svém životě lituji jedině toho, že nejsem někdo jiný.
Woody Allen
vikaa - jdu si dát rajskou s paprikama a ty nám zatím něco připrav...... k hádání
Takže něco lehkého: nekonvenční člověk, básník, spisovatel, výtvarník- ilustrátor dětských knížek, scenárista a režisér. Pracoval pro Disney studio a je známý na celém světě. Lidé jeho tvorbu buď milují nebo nenávidí, málokomu je ale lhostejná...
S dovolením to tu zase zkusím trochu rozchodit a dávám nové zadání, protože schválení od vikaa se asi nedočkáme (myšleno bez kritiky).
-Ruský básník, prozaik a dramatik
-Zvlášť známý je jeho veršovaný román z roku 1833
-některá jeho díla inspirovala hudební skladatele
A tohohle pána znáte?
Na portrétu na DK má na sobě táááákhle velikou paruku! Záliba v kontrastu velkých a malých provázela i vytvoření jeho nejslavnějšího literárního díla.
Koka, klidný večer přeji.
Hledá se autor, který propustil tisíc nevolníků a jehož stěžejní dílo popisuje přírodu a život na venkově.
...tedy, alespoň pro mě stěžejní. Koka, jestli Ti to pomůže, tak tento je bez paruky(dle obrázku).
... no jo, paruka se k zemědelským pracím moc nehodí, že? To pod pražícím sluncem dost svědí.
Rusko je správná stopa, ale hledaný autor si psal trochu jiné zápisky nežli Tolstoj.
Text příspěvku byl upraven 13.08.14 v 00:41
Američan, ročník 1970, kritik současného světa, mluvčí generace X. U nás vyšly jen dvě jeho knihy, další vyjde v příštím roce. Za svou tvorbu dostal v roce 2009 dvě literární ceny. Kniha, která u nás vyšla letos, patří mezi nejúspěšnější americké knihy roku 2013.
To byla rychlost. Doporučuji přečíst jeho Hologram pro krále - zaujal mě stylem, úvahami i jejich formulacemi. Tak jsem ho tu chtěla trochu propagovat.
Prosím o představení dalšího tajemného autora.
Vložit příspěvek