Hádejte autory:)
Univerzita, na které náš hledaný působí, byla založena v roce 1883, v roce 1999 se osamostatnila jako Prifysgol Caerdydd...
Ano, je to pan profesor Jiří Přibáň.
Jak jsem napsala v úvodu, je spoluautorem i uměleckých knih. Mohu jen doporučit jeho Italské črty. A samozřejmě jeho knihy rozhovorů s panem Karlem Hvížďalou...
Text příspěvku byl upraven 13.04.22 v 15:07
Bretonské světce docela jistě nastudoval jiný náš současný autor, publicista a zpravodajec. O svých toulkách svým novým domovem zatím vydal přes tucet knih.
Text příspěvku byl upraven 13.04.22 v 18:37
... s jeho postřehy se potkáváme i na obrazovce ČT.
A má zde o dvě generace staršího jmenovce, známého plodného romanopisce, který zesnul před dvaceti lety. Oba vlastně napsali něco málo i ze země za oceánem.
Další autorka psala literaturu pro dívky a autobiografické knihy , podobně jako její mladší a známější sestra . Byla manželkou lékaře, což se v její tvorbě také odrazilo.
(Zadání je zároveň nápovědou pro literární rébus)
Náš současný autor historických románů, jehož celé jméno vypadá jako dvě křestní, začínajících stejnou hláskou.
Napadl mne Vlastimil Vondruška, ale na něj mi nesedí konec zadání hádanky
máš pravdu, nesedí - autor zde má 25 knih, ale nepatří mezi nejpopulárnější
Hledaný byl spisovatel a překladatel, známý je především jako autor knih pověsti, pohádek a legend,jak českých, tak evropských.
Nene, hledaný je podstatně mladší, ale už nežijící. Překládal z francouzštiny a španělštiny.
Velvyslanec, kterého jeho pražská rezidence uhranula natolik, že se pustil do pátrání a o její stoleté historii (a současně historii naší země) sepsal celou poutavou knihu, napůl beletrii, napůl faktografii.
Vložit příspěvek