Hádejte autory:)
Ludmila Vaňková - aha, neviděla jsem předchozí příspěvek, bylť na další straně ;-)
Text příspěvku byl upraven 26.04.22 v 15:07
Ludmila Vaňková je správně. Honza0389 byl o fous rychlejší, takže může zadávat.
Hledaný autor je švédské národnosti.Svou kariéru začal v regionálních novinách jako krimi zpravodaj. Je znám jako autor pokračování úspěšné trilogie jiného švéda.
Nejlehčejší hádanka: hledá se autor knihy, kde je hlavní hrdinka pojmenována stejně jako jeden dost profláknutý křižník :)
Jeden ze zakladatelů Porty nejen hrál a zpíval, ale i hojně psal - též pod mnohými pseudonymy.
Toto diskusní vlákno sleduji už hodně dlouho, takže to možná až tak nedávno nebylo, ale vybavuji si, že tu byl... a možná i víckrát :-). což ovšem samozřejmě nevadí!
Tak já sáhnu po "klasice" svého dětství. V knize kterého autora najdeme tyto verše?
Čtyři černé šípy měl jsem za pasem,
čtyři šípy za zármutky, které zažil jsem (...)
Výborně! Jestli dáš ještě jeho celé jméno, tak máš hvězdičku, pochvalu a můžeš ihned zadávat.
Je to hodně familierní, ale jeho křestním jménům to odpovídá. Přimělo mne to k úvaze, jak mu asi říkali doma.
počítám, že určitě ani jedním jménem z uvedených ;-) Robert Louis, to jsou rodná jména, samozřejmě,
je to on a je to také velká nápověda pro sousední vlákno Poznejte knihu podle indicií - využijte to někdo, nebo to vlákno už definitivně odložím k ledu (vždycky se nechám nalákat v diskusi a pak trpím ;-)
Nová hádanka: autorovo příjmení je z říše rostlin - hledaný psal o nejmenších tvorech z říše živočišné
Vložit příspěvek