Hádejte autory:)
Ano, je to přesně tak. Děkuji a posílám jedničku s hvězdičkou za rychlou a správnou odpověď a předávám slovo.
Humorná parafráze Starého zákona, kde Bůh je černý. Autor byl Američan a zemřel v roce 1943
Autor mi vedl bakalářskou práci :-) a v tomto roce byl nominován na Magnesii Literu v sekci naučné literatury.
Myslím si, že si Tvé příjmení pamatuju, ale bakalářskou práci se mi nedaří dohledat.
To vůbec nevadí, neb zde nehledáme moji práce, ale pana vedoucího.
P.S.: Neříkej, že máš stejnou alma mater!
Nikoliv. Ale občas jsou práce, nebo jen údaje o nich dostupné volně na Internetu, tak jsem to zkusil. Protože jméno vedoucího bych v těch údajích pravdědpodobně našel.
Hledaný se zaměřuje na československé dějiny 20. století, kteréžto také přednáší na FF UJEP v Ústí nad Labem.
Výborně! S radostí (a zamáčknutím nostalgické slzy v oku) předávám slovo.
Mnou hledaný autor také přednáší, ale dá se říct, že po celém světě. "Doma" je na univerzitě v Torontu, kde je profesorem psychologie. Některými skupinami bývá označován za kontroverzního jedince (a případně i jinými nálepkami).
Německé jméno, ale autorka 11 knih narozená u sousedů a má zde uvedenu i jejich národnost, žije přitom dlouhodobě ve Vídni. Při pohledu na její příjmení se ale mnozí (nejen majitelé domácích mazlíků) poněkud otřesou (hrůzou, a to docela oprávněnou).
Text příspěvku byl upraven 03.05.22 v 13:11
... u mazlíků (i lidí) jsou otravní až nebezpeční oblí i ploší.
Pro jistotu jsem si jako ne-němčinář našla i další překlady tohoto slova (příjmení autorky), a ty jsou o poznání veselejší: capart, špunt, prcek...
H. P. Lovecraft nechal v jedné své povídce zemřít postavu, která i přes lehce poupravené jméno odpovídala autorovi, který si s Lovecraftem dopisoval a byl jeho přítelem.
R. H. Barlow?
Bez ohledu na správnost odpovědi, proč to HPL - byť ve fikci - vlastně udělal? Nejde mi to na rozum,
Ne. Proč? Protože mu prakticky to samé provedl onen autor v jedné své povídce (tuším o rok) dříve. ;-)
Vložit příspěvek