Hádejte autory:)
Hledáme aurorku nejen úspěšné detektivní série, ale i samostatných knih, z nichž dvě vyšly i u nás.
Její příběhy nejsou pro slabé nátury, ale zároveň všechny ty popisy dávají v ději smysl. Bohužel tato talentovaná autorka již nic dalšího nenapíše, protože před rokem odešla na lepší místo...
Sue, která stihla napsat příběh skoro celé abecedy, to není.
Hledaná autorka má ve své sérii trochu méně knih, sedm. Procestovala skoro celý svět a především z jedné asijské destinace hodně otiska do své knihy, která se tam odehrává. Za tuto knihu dostala též ocenění Grand prix des lectrices de Elle. A za jednu svou knihu z detektivní série dostala cenu Edgara Allana Poa.
Žene mě to k Cimrmanovi, ale asi mě to žene špatně směru výsledku, že?
I tak napíšu: Jakub Hron Metánovský
Pravdu máš, že to není on. Indicie s ním nespojeny. Ale! Národnost souhlasí. V bytí svém se o 55 let minuli.
Jedna psala o černé, druhá po téměř třiceti letech píše o bílé. Nejde o stejnou věc ani místo, přesto jsou oba romány velice temné a sugestivní. Obě autorky moc nespojuje, dělí je půl Evropy a 47 let, přičemž ta mladší má na svém kontě sice více knih, ale z toho méně románů. A mají podobné křestní jméno.
Jelikož mám ucpané dutiny a stěží funguji, nebude další hádanka příliš sofistikovaná:
Hledáme tři autorky "upíří literatury". Jedna nedávno zesnula v úctyhodném věku 80 let. Její postavy se vyznačují hlubokými filozofickými úvahy nad smyslem bytí, vnitřní rozervaností. Druhá udělala z upírů ve své 13ti dílné sérii státem tolerovanou menšinu a třetí před lety vyvolala upíří boom díky hlavní mužské postavě čtyřdílné série, jež byla zfilmována.
A napadly zcela správně, jsou to ony a v přesném pořadí. Pro úplnost doplňuji, že Anne Rice je pseudonym. Předávám slovo.
No, tak já budu pokračovat tématicky. Hledáme autorku, která stvořila hrdinku, kterou nejvíc vystihuje její vlastní hláška: "Já s upíry nechodím, já je zabíjím." Ale jak víme, ne vždy se toho sama drží :O
Vložit příspěvek